Lijk je op je Avatar ? Time to reflect na een dikke week `de hype op Facebook 2020`

Het bekende en beruchte, geliefde en gehate sociale netwerk Facebook heeft anderhalve week terug een nieuwe feature uitgebracht waarmee je een eigen avatar kunt maken, en kunt delen. De feature krijgt de niet heel verrassende naam Facebook Avatars en is na een dikke week een hype.

Ik maakte mijn Avatar een dikke week terug, maar wilde deze liever niet posten

How come?

Lijk ik nu op mijn Avatar of lijkt mijn Avatar op hoe ik het mooist uitzag of hoe ik graag wil overkomen?

Hoe zit dat bij mij?

En bij jou of anderen?

Vrouwen zijn slanker dan ze denken

De avatar van het zelfbeeld van de vrouwen was dikker dan de avatar van hun werkelijke lijf. Dat laat al zien dat hun zelfbeeld niet bepaald klopt.

De zelfbeelden van mannen waren wel behoorlijk realistisch.

Je ziet jezelf elke dag in de spiegel. Maar zien anderen ook wat jij ziet?

Je bent veel negatiever over je eigen lijf dan over exact datzelfde lijf als het van iemand anders zou zijn.

Quest Elly Posthumus 25/03/2020

Ben je niet zo tevreden over je lijf? Is het een beetje te dik of te dun? Dan kun je natuurlijk op dieet gaan of naar de sportschool. Maar als je een vrouw bent kan dat een stuk makkelijker: wees je ervan bewust dat je zelfbeeld waarschijnlijk niet klopt. Je bent aantrekkelijker dan je denkt. En dat vind je zelf ook, alleen weet je dat nog niet.

Vrouwen vinden andermans lichaam mooier

Wat een vrouw van een lichaam vindt, hangt af van of dat lijf van haar is of van iemand anders, ook al is het precies hetzelfde lichaam. Dat ontdekten onderzoekers van de Universitat de Barcelona.

Ze maakten van elf mannen en twaalf vrouwen drie verschillende driedimensionale virtuele lichamen of avatars. Eentje van het beeld dat de proefpersonen van zichzelf hebben, eentje van hoe hun ideale lijf eruit ziet en eentje van de werkelijke afmetingen van hun lichaam. Alle lijven werden gekleed in strakke zwarte pakjes.

john avatar mei 2020.jpg
hpn avatar mei 2020.png