( Don't) stand so close to me

Maastricht 17 maart 2020

Vandaag in Maastricht stak ik een kaarsje op voor iedereen………………

Ontroerd door mooie acties van mensen voor mensen die leed ervaren van het Coranavirus en ook #FM actie om samen met alle radiostations steun te betuigen aan eenieder.

Ik steek een kaarsje op voor iedereen die het nodig heeft en denk aan sterke christelijke beïnvloeding Duitse samenleving waar nu voor het eerst de supermarkten open mogen op zondag om spreiding te bieden in deze tijden van afstand houden.

Afstand mis ik bij zowel jongeren die op straat joints roken of gezellig kletsen als ouderen die op een enkel terras zitten in Gronsveld en in de Maastrichtse wijk Wijck. Bizar ….en ik zing uit protest “Don’t stand so close to me” en maak een video die gelukkig mislukt, want ik wil niet doen aan shaming maar aan bewustwording van ons gedrag.

Ik sprak met vele mensen en velen zijn blij dat ze in Nederland wonen en ook vele toffe initiatieven ervaren. Een Franse moeder vertelt over haar zoon die in lockdown Parijs zit opgesloten; het is volgens haar de juiste maatregel aldaar om mensen te beïnvloeden met: Marcon’s woorden “het is oorlog”en dat past ook volgens haar niet in Nederland. En zijn allen die ik spreek het eens met Rutte om het vooralsnog op onze poldermanier te doen.
Lang leve Nederland

Even later bij AH gelukkig wel velen die voorbeeld goed doen volgen

Maar wie weet maak ik weer een videosong met mijzelf in de hoofdrol als het nodig is zoals ik op 5 maart ook deed om mensen positief te beïnvloeden: zie odneraan de Handwashsong en natuurlijk The Police Don’t stand so close to me

En ja ik heb kaarsjes aangestoken in de Onze Lieve Vrouwekerk Maastricht voor iedereen die in het licht gezet mag worden

olv.jpg
virus+hpn.jpg
John KistermannComment