Be creative these times in a world with Covid19

In deze tijden ben ik trots dat ik in Nederland woon en op alle collega’s die op een creatieve wijze afstandsonderwijs aanbieden en ook ZZP-ers of wie dan ook..

Ik ben ook trots op NPO voor de juiste afwisseling nieuws, informatie, infotainment, entertainment en adequaat handelen om sport/eredivisie live aan te passen in weekend door extra uitzendingen Op1, voor kids Zapplive Extra, voor thuisblijvers extra shows en films en drama, troost TV en ga zo maar door

Op initiatief van NPO3 DJ Sander Hoogendoorn draaien vrijdag 20 maart alle Nederlandse ochtendshows  om 8.45 uur gelijktijdig 'You'll Never Walk Alone' van Gerry & The Pacemakers. 

Sander: “Deze crisis laat zien dat het mensen bij elkaar brengt. We moeten met zijn allen, Mark Rutte zei het al, de schouders eronder zetten om hieruit te komen. Toen dacht ik, kunnen we niet met alle ochtendshows van Nederland op dezelfde tijd een plaatje draaien? De suggestie om voor You’ll Never Walk Alone te kiezen is omdat het kan slaan op mensen in de zorg, mensen die ziek zijn of even niet naar buiten kunnen.

Zie die troostrijke song hieronder die ook door André Rieu, Lee Towers en vele anderen is geïnterpreteerd

You'll Never Walk Alone is een lied geschreven door Richard Rodgers en Oscar Hammerstein II voor de musical Carousel (1945). Het nummer is meermaals opgenomen door verschillende artiesten, waarvan de versie van Gerry & the Pacemakers waarschijnlijk de bekendste is, alhoewel deze versie is beïnvloed door de versie die Gene Vincent heeft gemaakt.

Bekijk ook de video van vele werkloze musicalacteurs hieronder

Over de video: Rudy Hellewegen (ZZP tourmanager) en Steven Roox (acteur in Anastasia) begonnen vorige week aan een bijzonder initiatief, Broadway op de Bank, waar zij thuis musicalacteurs bezochten en samen muziek maakten. Nu de regels zijn aangescherpt, nemen de mannen geen onnodige risico’s. Gelukkig laat creativiteit zich niet reguleren. “Samen zijn we sterk, we hebben een ongelofelijke groep artiesten bereid gevonden om vanuit hun eigen huiskamers een gezamenlijke song op te nemen: You’ll never walk alone – Rodgers & Hammerstein”; aldus Steven. Hellewegen: "Muziek maken is verbindend, troostend en hoopvol. We zijn er nog, we zingen nog, en we hopen zo iedereen een steuntje in de rug te geven. Zoals je dat ook zo mooi ziet gebeuren in landen die in totale lock-down zijn." Deze ode is er voor iedereen, of je nou noodgedwongen thuis zit, of keihard werkt om ons land draaiende te houden. In de onsterfelijke woorden van Stephen Sondheim uit Into the Woods: No one is alone.

Update 21-03-2020

Marcus Mumford (van Mumford & Sons) werd geïnspireerd door de actie You’ll never walk alone; zie ook zijn video hier

hpn creative 12.jpeg
John KistermannComment