Respecteer mijn social distancing: ik kan je helpen met je risicoperceptie

Ik liep vandaag langs de wijnhandel in de Grote Gracht Maastricht en was blij om de uiting te lezen op de foto die ik daar nam

Respecteer elkaars gezondheid

Gelieve afstand te houden

Suzie Geurtsen gedragspsycholoog bij D&B was kort na 8 uur vanochtend te gast in de 3FM show van Sander Hoogendoorn Sanders Vriendenteam.

Sander wilde o.a. weten of draagvlak bij medeburgers afneemt t.a.v. coronamaatregelen nu er minder gevaar dreigt en of de mens niet autonoom genoeg is om zonder bewegwijzering zich te houden aan social distancing.

En oeps hij leek blijkbaar te schrikken dat door aanstaande versoepelingen de risicoperceptie nog meer afneemt en draagvlak nog meer zal dalen met wellicht ook meer risico’s met zich meebrengt daar het houden aan afspraken dan minder belangrijker voor ons schijnt te zijn daar we meer mogen en dat een nieuwe norm kan worden.

Ook een nieuw inzicht voor hem dat de mens niet zo autonoom/rationeel denkt en bewegwijzering om je te blijven herinneren aan social distancing voor velen nodig blijft.

Me my self & I wil me graag zoveel mogelijk blijven houden aan de eerder gemaakte afspraken t.a.v. social distancing; en ik wil dat anderen dit respecteren.

Ik kan je helpen om je ook te blijven houden aan afspraken waaraan jij je wilt houden via commitment en cues.

Schroom niet om me te contacten indien je dit wenst en voel je vrij dit niet te doen.

Beluister het interview terug via deze link 2.09.05 uur tot 2.14.00 uur

https://www.npo3fm.nl/sanders-vriendenteam/uitzendingen/2020-06-24-sanders-vriendenteam-06

hpn social dis wine.jpg