Ik help graag gepassioneerde leraren die willen blijven werken in het onderwijs

Power to passionate teachers

Vandaag sprak ik met een leraar die momenteel tijdelijk niet werkzaam is in het onderwijs, maar dit wel vol passie wil blijven doen de komende jaren.

Helaas heeft deze leraar na een intern conflict met een collega een aanbod geaccepteerd voor een speciale regeling. Ze ontvangt binnenkort een uitkering na tig jaren werkzaam te zijn geweest in het onderwijs. Ze wil echter graag een baan als leraar in het basisonderwijs of voortgezet onderwijs en dat kan nu niet binnen haar eigen schoolbestuur.

Sinds de start van mijn bedrijf Human Power Now krijg ik steeds meer coachingsvragen van onderwijsmedewerkers die in een dergelijke situatie zijn terecht gekomen en mij vragen voor ondersteuning en coaching om weer actief aan de slag te kunnen. Ik voel dat er vaak zoveel passie is om weer te herstarten en het zou prachtig zijn als eenieder weer werkplezier zou kunnen ervaren. Helaas krijgen deze collega’s niet altijd een kans op de arbeidsmarkt, ondanks het leraren tekort: ZONDE

Wat jammer dat men niet altijd de tijd heeft om preventief collega’s te ondersteunen voordat een situatie escaleert met ouders, leerlingen, collega’s, directie of een schoolbestuur.

Ik verdien er dan wel aan , maar baal ervan dat e.e.a. voorkomen had kunnen worden en een collega behouden had kunnen blijven voor een school/bestuur/organisatie en er wellicht veel extra energie, tijd & geld is gestoken.

Preventief is veel mogelijk via een traject op maat of een training in teamverband of individueel wat gewenst is. En vaak kan er gebruik worden gemaakt van subsidiemogelijkheden.

Informeer bij de eerste signalen die je bij jezelf of een collega herkent en zoek hulp of ondersteuning: zeker in deze tijden van ervaren werkdruk.

Geef mensen een nieuwe kans voordat het tekort aan onderwijsmedewerkers nog meer toeneemt.

Power to the people in need

Human Power Now stelt in overleg met betrokkenen een programma op maat samen of werkt ook met de training The Lab of Life voor volwassenen

hpn powergirl.png