Mentale & gedragsmatige gezondheidsproblemen voor leerlingen/studenten zullen toenemen wanneer scholen hun fysieke gebouwen heropenen

De pandemie veroorzaakt wijdverspreid emotioneel trauma. Scholen moeten klaar staan ​​om te helpen

Vandaag openden vele basisscholen weer hun fysieke gebouwen om aan ongeveer de helft van de kinderen in “wisseltijden” fysiek les te geven.

Ik ben benieuwd hoe betrokkenen deze stelling herkennen?

Mentale & gedragsmatige gezondheidsproblemen voor leerlingen/studenten zullen toenemen wanneer scholen hun fysieke gebouwen heropenen

 Education Week Kathleen Minke 6 mei 2020

Schoolpsychologen staan ​​al in de frontlinie

Hoewel elke crisis anders is, is er een gemeenschappelijke realiteit die het herstel vormgeeft: Crises onthullen altijd zowel sterke als kwetsbare punten in individuen en systemen. Hoe snel we reageren om die sterke punten te versterken en die kwetsbaarheden te verminderen, is van cruciaal belang. Aangezien school- en districtsleiders die reactie coördineren te midden van academische, fysieke en financiële zorgen, kunnen ze de emotionele behoeften van de leerlingen en volwassenen in hun schoolgemeenschappen niet negeren.

We zien al hoe deze factoren zich voordoen naarmate schooldistricten worstelen om het multidimensionale en relatiegestuurde werk van scholing opnieuw te configureren in een virtuele wereld. Urgentie botst met praktische bruikbaarheid. Creatieve probleemoplossing stuit op juridische en ethische bezwaren. En in sommige gevallen is er behoefte aan overweldigende capaciteit, middelen en professionele ervaring.

Schoolpsychologen dienen in de frontlinie van deze realiteit en werken samen met hun opvoedingscollega's om erachter te komen hoe het leren kan worden ondersteund en om tegemoet te komen aan de geestelijke gezondheidsbehoeften van leerlingen in een virtuele context.

Toen scholen voor het eerst in het hele land werden gesloten, waren de directe zorgen van schoolpsychologen vaak procedureel. Hoe zullen we de geschiktheid en geïndividualiseerde onderwijsprogramma's voor studenten met een handicap updaten? Hoe zullen we beoordelingen voltooien en ons houden aan verplichte tijdslijnen? Deze zorgen werden echter al snel overschaduwd door de enorme uitdagingen waarmee gezinnen worden geconfronteerd - en de enorme ongelijkheden die van invloed zijn op het vermogen van zowel gezinnen als scholen om kinderen te ondersteunen.

"Het lijdt weinig twijfel dat de geestelijke en gedragsmatige gezondheidsproblemen voor leerlingen/studenten en volwassenen aanzienlijk zullen toenemen wanneer scholen hun fysieke gebouwen heropenen."

Veel schoolpsychologen hebben hun aandacht nu gericht op het uitzoeken welke diensten ze ethisch en effectief kunnen aanbieden met behulp van technologie. Ze hebben virtuele telehealth-counseling gegeven, leerkrachten geholpen om strategieën voor gedragsbeheer aan te passen aan een Zoom-klaslokaal en sociaal-emotionele leerlessen gemaakt voor de thuiscontext.

Het bereiken van de leerlingen/studenten en gezinnen die een ernstig risico lopen op schadelijk gedrag, is een van de meest urgente problemen waarmee schoolpsychologen momenteel worden geconfronteerd. Hoe beschermen we leerlingen/studenten die huiselijk geweld en misbruik ervaren, gezien de toenemende stress voor gezinnen? Hoe ondersteunen we leerlingen/studenten met bestaande of opkomende psychische problemen? Schoolpsychologen zijn aan het uitzoeken hoe ze effectieve dreigingsbeoordelingen voor zelfmoordrisico's kunnen uitvoeren wanneer leerlingen zichzelf of anderen schade berokkenen, en hoe ze toegang tot ondersteuning en behandeling voor deze jongeren kunnen krijgen.

Het lijdt weinig twijfel dat de geestelijke en gedragsmatige gezondheidsproblemen voor leerlingen/studenten en volwassenen aanzienlijk zullen toenemen wanneer scholen hun fysieke gebouwen heropenen. Iedereen is getroffen door deze pandemie en we lopen allemaal het risico door het virus en de daaruit voortvloeiende economische spanningen. Maar hoewel elke school getroffen is door deze pandemie, zullen de effecten niet gelijk verdeeld zijn. Scholen die al gestrest zijn door beperkte middelen, hoge armoedecijfers of andere recente crises, zullen waarschijnlijk de grootste moeilijkheden ondervinden.

Dus, wat moeten scholen doen om zich op dat moment voor te bereiden? Hoewel de huidige situatie ongekend is in onze levens, zijn er welbekende crisisresponsprotocollen die de weg wijzen. Zo publiceert de Nationale Vereniging van Schoolpsychologen het PREPaRE-curriculum waarin de uitgebreide stappen worden beschreven die scholen moeten nemen van preventie tot herstel.

Elke school leeft nu haar noodplan en ontdekt waarschijnlijk de beperkingen ervan. Schoolleiders moeten de academische, fysieke, fiscale en psychologische en emotionele aspecten van het heropenen van hun gebouwen aanpakken.

Hier zijn slechts een paar van de vele beslissingen die school- en districtsleiders moeten nemen: Welke schema's en ruimtelijke regelingen zullen werken om tegemoet te komen aan de toegenomen behoefte aan sanitaire voorzieningen en sociale afstand? Hoe wordt gemiste instructie beheerd, vooral voor leerlingen/studenten met een handicap die mogelijk compenserende instructie nodig hebben? Hoe worden benodigde steun gefinancierd in het licht van krimpende budgetten?

Schoolpsychologen weten dat academische inspanningen niet kunnen plaatsvinden zonder psychologische en emotionele trauma's aan te pakken. Leren zal niet plaatsvinden tenzij de emotionele behoeften van zowel studenten als volwassenen worden aangepakt. Immers, doen alsof alles "normaal" is, zal onderliggende trauma's waarschijnlijk verergeren en echt herstel vertragen. Districtsleiders moeten de volgende stappen nemen:

1. Ontwikkel een herstelplan op lange termijn. Vertrouw niet op individuele bouwdirecteuren of schoolpsychologen om ondersteuningsplannen te maken en uit te voeren. Districtsleiderschap is nodig om ervoor te zorgen dat alle leerlingen/studenten en volwassenen in elk gebouw beschikken over een meerlagig ondersteuningssysteem dat zich richt op zowel academische vaardigheden als emotionele en gedragsmatige gezondheid.

2. Beoordeel, ga er niet vanuit. Alle scholen staan ​​voor uitdagingen, maar het zullen niet dezelfde uitdagingen zijn. Gestructureerde behoeftenanalyses die de specifieke moeilijkheden identificeren waarmee leerlingen/studenten en personeel worden geconfronteerd, zullen de interventie begeleiden. Bereid uitgebreide universele ondersteuningen en methoden voor om diegenen te identificeren die intensievere interventies nodig hebben. Het beoordelingsproces moet aan de gang zijn, in het besef dat sommige studenten (en volwassenen) er prima uit zullen zien als ze weer naar school gaan, alleen om te laten zien dat er een paar maanden herstel is.

3. Ontwikkel een bronnenkaart/social kaart. Identificeer gekwalificeerde dienstverleners op het gebied van geestelijke en gedragsgezondheidszorg in elke school en zorg ervoor dat hun banen zodanig zijn gestructureerd dat ze tijd hebben om zich aan dergelijke diensten te wijden. Schoolpsychologen, schoolbegeleiders en maatschappelijk werkers op school zouden in de frontlinie van dit werk moeten staan. Identificeer hiaten in benodigde services en zoek steun van de gemeenschap om die lacunes op te vullen. Erken dat gemeenschapsdienstverleners een grotere vraag zullen hebben en mogelijk niet zo beschikbaar zullen zijn als vóór de pandemie. Ook zijn veel gezinnen mogelijk een ziektekostenverzekering kwijtgeraakt en zullen ze het moeilijk vinden om de kosten van behandeling buiten school te dragen. 

4. Zorg voor professionele ontwikkeling en emotionele zorg voor volwassenen. Docenten staan ​​voor een enorme verantwoordelijkheid om tekenen van angst, depressie en trauma bij hun leerlingen te herkennen. Ze zullen ook de voortdurende uitdagingen in hun eigen families beheren. Districten moeten professionele ontwikkeling bieden die traumagerichte praktijken leert en een robuust protocol voor het identificeren en ondersteunen van studenten in nood. Overweeg hoe u flexibiliteit en ondersteuning in de werkdag kunt inbouwen, zodat docenten zich kunnen bezighouden met effectieve zelfzorg.  

Hoe dan ook, terugkeer naar school en herstel van de crisis zullen een lang proces zijn. Nu voorbereiden is van cruciaal belang. Omarm een ​​experimentele mentaliteit die aanmoedigt om nieuwe activiteiten uit te proberen en de resultaten te evalueren. Leiders, vraag uw schoolpsychologen om te helpen. Ze zullen klaarstaan.

Kathleen Minke is de uitvoerend directeur van de National Association of School Psychologists. Eerder was ze professor in de schoolpsychologie aan de Universiteit van Delaware.    

Bekijk ook dit artikel

Hoe kunnen we de emotionele behoeften van leraren gedurende Covid 19 ondersteunen?

https://www.humanpowernow.com/nieuws/2020/5/2/hoe-kunnen-we-de-emotionele-behoeften-van-leraren-gedurende-covid-19-ondersteunen

Gratis ondersteuning

Tot 1 juni help ik studenten en volwassenen om gemotiveerd en vol energie studie/(vrijwilligers)werk te volgen naast privésituatie via The Lab of Life sessie. Kies hier je eigen datum/tijdstip

 https://calendly.com/john-kistermann/john-kistermann

Tot 1 juni help tieners, pubers om gemotiveerd en vol energie studie/(vrijwilligers)werk te volgen naast privésituatie via The Lab of Life sessie. Kies hier je eigen datum/tijdstip

https://calendly.com/john-kistermann/energie-booster-training

Op maat?

Of vraag naar op maat ondersteuning door Human Power Now

Mail

info@humanpowernow.com

hpn mental health 2.jpeg