John’s bijdrage aan 3FM SERIOUS REQUEST: NEVER WALK ALONE (4 x op een dag op de radio) Steun het Rode Kruis NL #Coronahulp

Mijn “energie/knaldrang” zoals Eva Koreman 3FM-DJ die gisteravond benoemde viel op bij bij de redactie 3FM Serious Request Never Walk Alone. Ik vroeg 16 songs aan om geld te doneren voor het Rode Kruis ten bate van #coronahulp voor praktische/psychische hulp, voedselbanken, medische hulpmiddelen en instellingen.

En nadat er al 3 van mijn 16 aangevraagde tracks werden gedraaid, werd ik gebeld om een nadere toelichting te geven “how come” voordat een vierde track werd gedraaid.

Beluister hier 3 minuten mijn nadere toelichting live op NPO Radio 3FM

Wil je alle 16 tracks beluisteren en de festivalacts BKS, Pinkpop, DTRH, NSJ & Lowlands beleven zoals je wellicht hadden kunnen beluisteren zonder Coronacrisis en bij doorgang alle festivals in 2020? Klik dan op de 16 bijgevoegde video/ 8 D audio-tracks en

WARNING: LISTEN ONLY WITH YOUR HEADPHIONE

Hier mijn bericht geldend bij 15 van de 16 ingediende tracks

N.a.v. bericht 27-03 van Sander Hogedoorn 3FM over alternatieven concerten/festivals beleven en de 3FM actie bankconcerten of huiskamerfeestjes zou ik graag een avond een party audio 8D willen  plannen gedurende jullie toffe actie; zo startte Sander met Billy Eilish Ilomilo in Pentatonix remix en wellicht een andere optie is per genre of festivals troost radio voor niet doorgaan BKS Pinkpop DTRH NSJ Lowlands (5 x 3 audio 8)  (ik heb van 15 acts die tot nu toe in 2020 geboekt zijn op deze festivals 8D audiotracks gevonden die met koptelefoon op een gezamenlijke festivalervaring voor vele luisteraars kunnen zijn via 3FM.

Ook zou ik willen pleiten dat iedere luisteraar minimaal 1  analoge cd LP en cassette koopt aanstaande “Recordday 18 april a.s. “ om de artiesten/platenzaken en muziekindustrie te steunen (liefst online kopen natuurlijk)

Ik ga na deze song nu 15 andere tracks voor een tientje aanvragen om hopelijk 1 festivaluur te vullen. Samen met mijn studenten Hogeschool Utrecht minor psychologie hebben we deels live en laatste weken online “Wie is de Mol” gespeeld en heeft de groep 50 euro gewonnen met de opdrachten en heb ik de Mol niet bekend gemaakt en daarom stort ik nog eens 110 euro erbij voor deze topactie. 160 euro alvast voor een 8D audio avond  en wie weet gaan studenten nog geld erbij storten bij iedere voldoende die volgt na deel 2 toets die ze op Goede Vrijdag gemaakt hebben. 

Ik schreef al eerder een blog over 8D audio tracks 29-03-2020

https://www.humanpowernow.com/nieuws/2020/3/29/dirpotk0cflnzm4kk3b17u95sw0tnk

De herontdekking van een techniek voor een andere concertbeleving in tijden coronavirus

De laatste week ontdekken steeds meer mensen alternatieven om hun favoriete bezigheden of hobby’s anders vorm te geven in deze tijden van het coronavirus. Zo ook wat betreft muziek beleven op een andere wijze.

Je kunt op een andere wijze muziek beleven alsof je zelf in de ruimte aanwezig bent waar je favoriete act een optreden geeft of een opname maakt via 8D audio.

Dit is een term die nu gebruikt wordt voor opnames waarbij het geluid van alle kanten lijkt te komen en is niks nieuws , maar meer een herontdekking voor een andere concertbeleving via je koptelefoon.

Ik gaf al een jaar terug aan op Pinkpopforum bij Festileaks dat we in de toekomst op een andere wijze concerten gaan beleven rekening houdend met een veranderende wereld waar artiesten minder inkomsten verkrijgen door verkoop van hun muziek en oplopende concert/festivalprijzen en onlangs nog door uitstel tour Coldplay in kader voor klimaatneutrale tournee. Ik ga er zelf vanuit dat we in de toekomst een topbeleving kunnen creëren middels vergevorderde Virtual Reality in combi met 8D, touch, smell, taste en gehele concert/festivalbeleving

Lees er meer over 8D audio via artikel 3FM en Igor Zinken onder de 8 D tracks en beluister mijn meest favoriete 8 D tracks waar je niet alleen de hele tijd iemand de “schuif’ van links naar recht opentrekt, maar maar meer aandacht is besteed aan de 8D versie.

Een greep uit diverse genres van indie naar jazz, modern mix, classic rock, hip-hop r&b, reggae, alternative tot dance

Feel the music (walk, lay down, dance, sit, run or whatever)

Zie verder deze link https://www.humanpowernow.com/nieuws/2020/3/29/dirpotk0cflnzm4kk3b17u95sw0tnk

Lees onder deze 16 videotracks meer

1 Billie Eilish Ilomilo

2 Post Malone; Circles Pinkpop

3 The National: You had your soul with you

4 Chemical Brothers: Got to keep on Lowlands

5 Mura Masa: Move me Best kept secret

6 Haim Now I’m in it: Down the rabbit hole

7 Massive Attack;nTeardrop: Best kept secret

8 Twenty One Pilots: Chlorine Pinkpop

9 Disclosure ft. Sam Smith: Latch Down the rabbit hole

10 Bring met the horizon; Doomed

11 Bicep: Glue Down the rabbit hole

12 Anderson Paak: Make it better Pinkpop

13 Alicia Keys: Underdag North sea jazz

14 Sam Fender will we talk Lowlands

15 Lionel Richie; All night long North sea jazz

16 Frank Ocean Biking North sea jazz

3FM 27-03-2020

Nu we allemaal in quarantaine zitten en alle evenementen zijn afgelast om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is er toch nog een manier om een beetje de festivalvibe in huis te halen. Je kan bijvoorbeeld elke avond kijken naar de 3FM Bankconcerten, waarbij 3FM de live pareltjes uit het archief laat horen. Maar vanmorgen kwam 3FM-dj Sander Hoogendoorn met een ander alternatief: muziek luisteren in 8D! "Dit ging gisteren viral in al mijn Whatsapp-groepen," legt hij uit. Je moet dit checken!

OORDOPJES IN EN GAAN

Sander: "Het nummer is opgenomen in 8D. Je doet je koptelefoon op en dan lijkt het alsof je gewoon in een festivaltent staat. Ik hoop dat het voor jou ook werkt: doe je ogen dicht, zet je koptelefoon op en geniet." Zo krijg je toch een beetje de festivalvibes in huis. Na een tijdje vergeet je dat je gewoon thuis op een stoel zit. 

Igor Zinken 1 juli 2019 Software architect, componist

"8D audio" is een nieuwe term die wordt gebruikt voor opnames waarbij het geluid van alle kanten lijkt te komen en is niks nieuws onder de zon! We kennen het als binaural audio of onder een reeks van verloren merknamen (QSound iemand?).

Veel "8D versies" van muziek gebruiken een faseringseffect alsmede panning om het geluid over het linker- en rechteroor te verdelen. Je brein interpreteert dan de ogenschijnlijke lokatie van de bron als zijnde dat het van een specifiek punt komt/beweegt in plaats van dat het geluid van louter links of rechts komt, dit vanwege kleine vertragingen die optreden in de signaalfase. Je brein bevat een uitstekend filter hiervoor.

Veel van deze "8D remixes" worden op een inefficiënte wijze gedaan: op een stereo mix. Menig "doe je koptelefoon op!"-YouTube filmpje toont een haast karikaturaal effect van audiospatialisatie waarbij je brein wordt gefopt m.b.t. bepaling waar het geluid vandaan komt, maar of het smaakvol is, is een tweede.

Om geluid efficiënter te spreiden dien je alle bronsporen van een mix afzonderlijk te behandelen. Zo kun je ieder instrument of stem een eigen lokatie geven en alles onafhankelijk van elkaar spreiden, waardoor je een evenwichtiger resultaat krijgt. Wat engineers doen bij het maken van een surround mix bijvoorbeeld. Maar met twee speakers / koptelefoon kun je ook heel ver komen.

Voorbeelden hiervan kun je sinds de jaren 70 op populaire media terugvinden, "Frozen" van Madonna gebruikt het effect, alsmede de soundtrack van Ecco the Dolphin (SEGA Mega Drive!), Pearl Jam wijdde er zelfs een heel album aan, onder de naam "binaural".

"8D" is dus een nieuwe naam voor een oude techniek.

Luister tussen 13/18 april 3FM Never Walk Alone Serious Request en Doneer wat je kunt missen voor #coronahulp

Ik schreef al eerder een blog over Never Walk Alone Serious Request 12-04-2020

You'll never walk alone : doneer net als ik voor #coronahulp voor praktische/psychische hulp, voedselbanken, medische hulpmiddelen en instellingen: luister tussen 13/18 april 3FM Serious Request

Bedankt voor je steun

Ik heb tig platen aangevraagd met een speciale bedoeling tijdens Serious Request: Never walk alone de Coronacrisis

HELP ELKAAR en geniet van muziek @3FM

Beste john,

Dank je wel voor je donatie aan 3FM Serious Request: Never Walk Alone. In deze speciale editie zetten 3FM en het Rode Kruis zich in om mensen samen te brengen én om geld in te zamelen voor de hulpverlening tijdens de coronacrisis.

Jouw plaataanvraag
We doen ons best jouw plaataanvraag op de radio te draaien tijdens 3FM Serious Request: Never Walk Alone van 13 april tot en met 18 april.

Hoe helpt het Rode Kruis?
Het Rode Kruis helpt tijdens de coronacrisis in Nederland en op de Nederlandse eilanden in de Cariben. Rode Kruis-vrijwilligers ondersteunen zorginstellingen, huisartsen en mensen die getroffen zijn door het coronavirus. De hulpverlening van het Rode Kruis bestaat uit:

  • Voorlichting en advies

  • Psychosociale hulp via de Rode Kruis Hulplijn

  • Praktische hulp voor mensen die in quarantaine zitten (bijv. helpen met boodschappen of het ophalen van medicijnen)

  • Het ondersteunen van de voedselbanken (bijv. voedselpakketten rondbrengen)

  • Psychosociale hulp via de Rode Kruis Hulplijn

  • Het inzamelen van beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen

  • Het ondersteunen van GGD’s, ziekenhuizen en andere zorginstellingen (bijv. met tenten bij ziekenhuizen, het reinigen van ambulances en quarantaine vervoer

https://www.humanpowernow.com/nieuws/2020/4/12/youll-never-walk-alone-doneer-net-als-ik-voor-coronahulp-voor-praktischepsychische-hulp-voedselbanken-medische-hulpmiddelen-en-instellingen-luister-tussen-1318-april-3fm-serious-request

john k puk.jpg
sr frank eva 2.jpg
john+silent+disco+2019.jpg
SR20_Never_Walk_Alone_header.jpg
sr2jpg.png
sr john 2020.png
sr.png
John KistermannComment