RITA: IK BLIJF JE VIEREN ALS DEEL VAN MIJN LEVEN: PROOST

60 jaar hiep hiep hoera RITA (1960-1977)

Een terugblik met een foto die zo’n 50 jaar oud is tijdens verjaardagsfeest van buurmeisje Jessy (linksboven- en anderen zie boven rechts) Ronny, bukkende Elleke en zwaaiende jeugdvriendin Ineke, René en linksonder (onbekend voor mij) me myself & I, mijn zus Rita met blauwe jurk en lichtblauwe strikken, Marianne en Jos.

Wat een plezier beleefden we met kids uit de buurt van tikkertje, stoeprandbal,  verstoppertje, badminton en fantasiespelen.

Wat hoop ik dit eigenlijk meer terug te zien in het straatbeeld; who knows

Mijn oudere zus Rita zou vandaag 60 zijn geworden en dat zal deze avond speciaal gevierd worden en dan toast ik op een dierbare zus die gedurende mijn kinderjaren als tienerjaren mijn maatje was.

Dank je wel dat we er bijna altijd samen waren of  samen veel deelden en speelden dag & nacht

Meer dan 15 jaar mocht ik van je genieten totdat een alcoholist je uit ons leven rukte tijdens een tragisch verkeersongeluk.

Vergeten doe ik het nooit meer en vergeven wel na al die jaren wel daar deze man wellicht zoveel problemen “wegdronk” en te ziek was dat hij zelfs vaker ongelukken onder invloed veroorzaakte.

Straffen helpt dan niet effectief genoeg, maar intensieve hulp en therapie zou ik eerder adviseren en preventief mag er ook meer gebeuren om dergelijk onnodig leed te voorkomen.

Rita zou er wellicht net zo over denken als mijn vader, moeder en ik; dat was altijd onze kracht en zal het ook blijven

IK BLIJF JE VIEREN ALS DEEL VAN MIJN LEVEN: PROOST

rita+jarig+jessy.jpg
John KistermannComment