Nieuw Zeeland weer innoverend bij inclusie & genderdiversiteit in het onderwijs

Nieuw-Zeelandse scholen hebben het advies gekregen om de voorkeursnamen, geslachten en voornaamwoorden van leerlingen te gebruiken

Richtlijnen voor inclusie en genderdiversiteit zijn voor het eerst in bijna tien jaar bijgewerkt.

Global Citizen Leah Rodriguez november 2020

Het ministerie van Onderwijs van Nieuw-Zeeland heeft bijgewerkte richtlijnen uitgerold om inclusie en diversiteit op scholen te bevorderen.

Volgens de Guardian hebben scholen onlangs documenten ontvangen waarin ze werd geadviseerd de voorkeursnamen, geslachten en voornaamwoorden van leerlingen te gebruiken in de klas en in hun archief.

De richtlijnen waren sinds 2002 niet meer bijgewerkt. Het ministerie van Onderwijs zei dat het de documenten had aangepast als een poging om een ​​proactieve benadering van seksuele voorlichting te volgen in het licht van de verschuiving in de maatschappelijke houding ten opzichte van seksualiteit en genderdiversiteit, en vanwege de bekendheid van sociale media. en online pornografie.

Basisscholen en middelbare scholen hebben aparte richtlijnen, maar alle scholen worden aangespoord om stereotypen en veronderstellingen over seksualiteit in twijfel te trekken. Gendernormen, gender binaries, genderstereotypen en seksuele normen moeten worden aangevochten. Er mag bijvoorbeeld niet van worden uitgegaan dat geslachtskenmerken bij de geboorte altijd in een binair getal van mannelijk of vrouwelijk vallen, aldus de richtlijnen.

Hoe kinderen ervoor kiezen om zich te identificeren, is ook aan hen en ze zouden sanitaire ruimtes of kleedkamers moeten kunnen gebruiken die overeenkomen met hun gekozen identiteit, aldus de documenten.

Elke school mag nog steeds beslissen hoe zij seksuele voorlichting aanpakt, maar het ministerie moedigt bestuurders aan om bij het maken van leerplannen rekening te houden met de culturele achtergronden van de leerlingen.

Voorstanders van LGBTQ + -rechten hebben de stap om de richtlijnen bij te werken geprezen, terwijl de beslissing ook terugslag kreeg van andere groepen.

"De inspanningen in Nieuw-Zeeland zullen een lange weg afleggen om te zorgen voor een positieve omgeving waarin LGBTIQ-jongeren kunnen zijn wie ze zijn en zichzelf weerspiegeld zien in de leeromgeving", vertelde Daina Ruduša, senior communicatiemanager bij de organisatie OutRight Action International. Wereldburger via e-mail.

Critici, aan de andere kant, beschuldigen het ministerie van Onderwijs van het sussen van lobbyisten voor genderidentiteit, aldus The Guardian.

In Nieuw-Zeeland identificeert 1 op de 10 middelbare scholieren zich als geslacht of seksueel divers, en gebruikt een identiteit die verschilt van de culturele normen die aan bepaalde seksen worden voorgeschreven - maar velen zijn er niet open over, aldus de richtlijnen.

Studies hebben aangetoond dat maar liefst 50% van de LGBTQ + -jongeren zelfmoord overweegt vanwege het pesten en lastigvallen dat ze ondergaan omdat ze niet voldoen aan verouderde gendernormen en -verwachtingen, legde Ruduša uit.

Leerlingen die onvriendelijke, onveilige en niet-ondersteunende omstandigheden op school ervaren, zullen eerder de school verlaten, hebben een hoger ziekteverzuim, hebben minder plannen voor na de middelbare school, hebben een lager zelfbeeld en ervaren meer geestelijke gezondheidsproblemen.

Om de wereldwijde doelen van de Verenigde Naties te bereiken, moet iedereen gelijke rechten hebben en met respect worden behandeld. Gemarginaliseerde gemeenschappen, zoals de LGBTQ + -gemeenschap, wordt onevenredig vaak de toegang tot gezondheidszorg en diensten ontzegd. Global Goal 3 bevordert een goede gezondheid en welzijn voor iedereen, ongeacht ras, etniciteit, geslacht, seksuele geaardheid of sociaaleconomische achtergrond.

"Het belang van gezien en erkend worden kan niet genoeg benadrukt worden", voegde Ruduša eraan toe. "We kunnen alleen maar hopen dat andere plaatsen dit voorbeeld volgen!"

hpn lgbt.jpg
John KistermannComment