Dank Fred van Leer voor je advies uit onverwachte hoek

Heerlijk hoe Gretchen Rubin (wereldwijd bekende auteur, blogger en spreker) nuttig advies heeft gevonden vanuit een onverwachte hoek.

Ik herken dat ik dit ook doe zoals ik deze week tijdens minor psychologie over therapieën.

Samen met studenten behandelde ik ‘n oefening vanuit cognitieve therapie “ACT-oefening” hoe je zelfverzekerder kunt handelen in een moeilijke situatie zoals bij spreekangst, sollicitatie e.d.

Naast de info vanuit deze training gebruikte ik ook andere voorbeelden zoals nieuwe kleren aantrekken waarin jij je zelfverzekerder voelt of nieuwe schoenen of zelfs hakken wat je self-esteem een push kan geven (dank je wel Fred van Leer die dit vaker gebruikt tijdens make-over van “onzekere” dames tijdens een van zijn tv shows “Alles uit de kast” bij TLC)

Dit was mijn toepassing van een nuttig advies uit een onverwachte hoek van Fred

Lees hier meer over Gretchen Ruben’s ervaring uit een boek voor acteurs en pas het zelf toe in een eigen praktijksituatie.

Hoe om te gaan met zenuwen, angst en zelftwijfel.
Gretchen Rubin 8 oktober 2020


Vorig jaar - het lijkt wel tien jaar geleden! - gingen mijn zus Elizabeth en ik op tournee door meerdere steden om liveshows te doen voor onze Happier with Gretchen Rubin-podcast.

Omdat we deze shows deden, las ik alles wat ik kon vinden over live optredens - wat me ertoe bracht te lezen over auditie. (Als schrijver en producer van Hollywood TV is Elizabeth zeer bekend met het proces van audities, maar ik niet.)

Deze interesse bracht me ertoe om The Best of You: Winning Auditions Your Way van Craig Wallace te lezen, die de "Wallace Audition Technique" creëerde ter voorbereiding op audities en een acteercarrière.

Het boek was interessant, hoewel het meeste niet echt relevant was voor mijn ervaring.

Maar in het hoofdstuk over "Zenuwen" ging de discussie over de soorten angsten waarmee ik te maken heb, en ik denk dat de meeste mensen worden geconfronteerd, zelfs als ze geen auditie doen voor een acteerrol. Want als we niet "auditie doen" voor een acteerrol, bevinden we ons in veel situaties die een soort auditie zijn, op alle gebieden van ons leven.

Wallace somt de twijfels van mensen op en zijn antwoorden daarop, en zijn antwoorden gelden evenzeer voor niet-acteurs als voor acteurs.

Ik ben niet goed genoeg. Je bent net zo goed of beter dan anderen die auditie doen. Iedereen brengt iets anders. Het is jouw taak om jezelf aan te bieden en je geen zorgen te maken over andere mensen.

Ik ben niet geschikt voor de rol. Als het castingteam precies wist waarnaar ze op zoek waren, hadden ze de "juiste" persoon gebeld. Maar ze proberen erachter te komen hoe ze een rol moeten vervullen, wat betekent dat ze niet precies weten waarnaar ze op zoek zijn. U kunt niet "fout" zijn als ze nog steeds beslissen wat "goed" is.

Ik denk niet dat mijn keuzes sterk genoeg zijn. Onthoud dat als je keuzes hebt gemaakt die dwingend zijn, die een eerlijke weergave zijn van wie je bent, en je blijft eraan vasthouden, ze sterk genoeg zijn. Twijfel niet aan hen of aan uzelf.

Die persoon in de wachtkamer ziet er voor de rol beter uit dan ik. De castingmensen zien een scala aan mogelijkheden voor de rol. Er zijn op dit moment geen beslissingen genomen. Het veld is wijd open.

Ze gaan waarschijnlijk voor een naam. Misschien wel, misschien niet. Je hebt geen controle over die beslissing, dus concentreer je op wat je kunt beheersen.

Ik ben zenuwachtig en dat zou ik niet moeten zijn. In plaats van je zenuwen te bestrijden, zeg je "Ja, ik ben een beetje nerveus." Zenuwen kalmeren als ze eerlijk worden erkend. Uw zenuwen kunnen zelfs in uw voordeel werken, door uw lezing extra energie en leven te geven.

Ik moet perfect zijn. Wallace merkt op: "Perfectie is niet het doel van een auditie. Het doel is om de mensen in de kamer te laten zien wat je aan de woorden op de pagina moet toevoegen. Je bent een mens, auditie doen om een ​​ander mens te spelen ... de mensheid heeft heel weinig te maken met perfectie. "

Ik ben altijd geïnteresseerd om te zien hoe advies uit het ene vakgebied van toepassing is op andere vakgebieden, en ik luister graag naar allerlei soorten winkelpraatjes, dus ik lees graag dit soort boeken. Soms maakt goed advies voor mij meer indruk wanneer het wordt gepresenteerd vanuit een onbekende context.

Heb je ooit nuttig advies ingewonnen uit onverwachte hoek?

Deel het net als Gretchen en John

hpn makeover.jpg
John KistermannComment