Laat de komende 2 weken "je best mogelijke zelf" zien: doe mee

Doe de komende 2 weken mee

en laat “je best mogelijke zelf” zien gedurende een kwartier per dag
Bevorder optimisme door een positieve toekomst voor te stellen.~

(start 11 januari en laatste dag 24 januari 2020)

Hoe ?
Neem een ​​moment om je leven in de toekomst voor te stellen. Wat is het best mogelijke leven dat je je kunt voorstellen? Overweeg alle relevante gebieden van je leven, zoals je  carrière, werk, relaties, vrienden hobby's, reizen, betekenisgeving en gezondheid. Wat zou er gebeuren in deze gebieden van je leven in je best mogelijke toekomst?

Dag 1

Schrijf de komende 15 minuten continu over wat je denkt dat deze best mogelijke toekomst is.

Gebruik de onderstaande 3 tips

EEN

Het kan gemakkelijk zijn voor deze oefening om te onderzoeken hoe je huidige leven mogelijk niet overeenkomt met deze best mogelijke toekomst. Je kunt in de verleiding komen om na te denken over manieren waarop het bereiken van doelen in het verleden moeilijk voor je is geweest, of over je financiële situatie / tijd / zorgen/ mantelzorg sociale barrières om dit te laten gebeuren. Voor het doel van deze oefening moedigen we je echter aan om u op de toekomst te concentreren - stel je een betere toekomst voor waarin jij je beste zelf bent en je omstandigheden net genoeg veranderen om dit best mogelijke leven mogelijk te maken.

TWEE

Deze oefening is het handigst wanneer deze heel specifiek is - als je aan een nieuwe baan denkt, stel je dan precies voor wat je zou doen, met wie je zou werken en waar het zou zijn. Hoe specifieker je bent, hoe meer betrokken je bent bij de oefening en hoe meer je er uit zult halen.

DRIE

Wees zo creatief en fantasierijk als je wilt, en fouten maken qua grammatica of spelling boeit niet.


Wat te doen na de start?

Plan iedere dag 15 minuten (indien mogelijk op een vast tijdstip zoals bijvoorbeeld 15 minuten voor slapen gaan)

Dag 2 tot en met 14 (zondag 12 januari tot en met vrijdag 24 januari: bekijk wat je dag 1 hebt opgeschreven en lees dit elke dag (optioneel hardop voor) Pas eventueel de tekst aan en stel je voor hoe het is om te beleven wat je wilt bereiken als “je best mogelijke zelf” Geniet ervan


Waarom je het zou moeten ervaren de komende 2 weken?
Soms kunnen onze doelen in het leven ongrijpbaar zijn. Maar onderzoek suggereert dat het opbouwen van optimisme over de toekomst mensen kan motiveren om naar die gewenste toekomst toe te werken en daarmee de kans groter maakt om een ​​realiteit te worden.

Deze oefening vraagt ​​je je voor te stellen dat je leven zo goed mogelijk gaat, en schrijf dan over deze best mogelijke toekomst. Door dit te doen, suggereert onderzoek dat je niet alleen je geluk in het heden zult vergroten, maar ook de weg zal effenen voor langdurig geluk.


Waarom het werkt
Door na te denken over je best mogelijke toekomstige zelf, kun je leren over jezelf en wat je wilt in het leven. Deze manier van denken kan u helpen uw prioriteiten in het leven te herstructureren om je doelen te bereiken. Bovendien kan het je helpen je gevoel van controle over je leven te vergroten door te benadrukken wat je moet doen om uw dromen te verwezenlijken.


Bewijs dat het werkt


Sheldon, K. M., & Lyubomirsky, S. (2006). Hoe positieve emotie te vergroten en te behouden: de effecten van het uiten van dankbaarheid en het visualiseren van best mogelijke zelf. Journal of Positive Psychology, 1 (2), 73-82.

Mensen die de best mogelijke zelfoefening dagelijks gedurende twee weken voltooiden, vertoonden toenames van positieve emoties direct na het einde van de twee weken durende studie. Degenen die de oefening voortzetten, zelfs nadat het onderzoek was afgelopen, bleven een maand later toenames in positieve stemming vertonen.

bronnen
Laura A. King, Ph.D., Universiteit van Missouri
Jeffrey Huffman, M.D., Harvard Medical School, Massachusetts General Hospital


Doe je mee?

Laat dan hier weten dat je meedoet en vul de gegevens in met als onderwerp;  “Mijn best mogelijke zelf” https://www.humanpowernow.com/contact-1 en ontvang tussentijds een bericht per email

Let’s enjoy it

hpn best 2020.jpg
hpn live.jpg
hpn life.jpg
hpn life0.jpg
John KistermannComment