Laat kids spelen: bekijk de statements via video en het belang voor ontwikkeling & welzijn

Bekijk de video waar basisschoolkinderen uit Luton en Londen vertellen waarom spelen belangrijk voor hen is, afgewisseld met inzichten uit psychologisch onderzoek. In de UK werd kinderen de afgelopen jaren speeltijd ontnomen.

Human Power Now pleit dat ieder kind “right to play” dient te hebben op iedere school waar dan ook

Dichters en psychologen bestrijden het verkorten van speeltijd op school in UK

BPS News The British psychological society (BPS) 10 januari 2020 

De dichter Michael Rosen heeft de krachten gebundeld met de BPS om de pleidooi voor het verkorten van speeltijd op school.

In ‘Right to play’, een nieuwe video geproduceerd door de BPS, zegt Michael Rosen:

“Spelen is geen extraatje. Het is geen add-on.

Spelen is een fundamenteel mensenrecht. ” 

Vorig jaar publiceerde het DECP een position paper over het belang van spelen voor kinderen. Het zei dat door kinderen geleid spel van cruciaal belang is voor hun ontwikkeling en welzijn en dat scholen nooit speeltijd van hen weg moeten nemen als straf.

Nu zien kinderen in de video het pleidooi om zelf te spelen met een verhaal van Michael Rosen.

Dr. Dan O'Hare, voorzitter van de BPS-divisie Educatieve en kinderpsychologie, zegt:

“Onze paper over het belang van spelen op school vorig jaar trok veel aandacht omdat de druk op spelen een groeiend probleem is.

De pauzetijd van kinderen is de afgelopen jaren met 45 minuten per week verkort en een van de resultaten is dat acht van de tien kinderen nu minder dan een uur aan lichaamsbeweging per dag doen.

We zijn Michael Rosen en de kinderen in de video dankbaar voor het feit dat spelen van vitaal belang is voor schoolkinderen. Omdat spelen niet alleen een doel is: het is van fundamenteel belang voor de ontwikkeling en het welzijn van kinderen. "

De video toont basisschoolkinderen uit Luton en Londen die vertellen waarom spelen belangrijk voor hen is, afgewisseld met inzichten uit psychologisch onderzoek.

RIGHT TO PLAY

hpn play.jpg
hpn play 2.jpg
hpn work play.jpg
John KistermannComment