Thanks SNS bank Maastricht... wat een Ruimte

Wat een genot om hier training te mogen geven in de “Ruimte” van de SNS bank in Sphinxgebouw Maastricht en terug in de tijd en ook in het nu en in de toekomst nog meer mooie inspiratie hier rondom dit historische gebouw..

Human Power Now verzorgde hier zijn eerste trainingsdag dankzij SNS-bank and more to follow

Ook mooi om diverse Humans aldaar te ontmoeten en ook de kids van scholen uit Maastricht die actief bezig waren om anderen in nood te helpen aan unieke kerstcadeaus.

En ook tof om even iets te drinken en/of te lunchen #aanrader

Lees hier meer over de Ruimte en zie onderaan ‘n sfeerimpressie van deze schitterende locatie

SNS opent financiële community store in Maastricht

24-10-2019

‘de Ruimte' is een ontmoetingsplek waar men leert en geïnspireerd raakt over allerlei thema’s rondom geldzaken

Deze zomer openden de deuren van de Ruimte. Een community store in het centrum van Maastricht, waar geldzaken bespreekbaar worden gemaakt. Een ontmoetingsplek waar activiteiten rondom verschillende thema’s over geld worden gehouden en waar nieuwe ideeën een kans krijgen. Denk aan inspirerende bijeenkomsten of workshops over het op orde brengen van de inkomsten en uitgaven, tot kinderen leren omgaan met geld. De opening van de community store sluit volgens initiatiefnemer SNS aan op de ambitie om Nederlanders zich goed te laten voelen over hun geldzaken. Dit door de verbinding te leggen met de lokale gemeenschap, samen te onderzoeken wat zij nodig hebben, van geldzaken een normaal gespreksonderwerp te maken en financiële kennis voor iedereen toegankelijk te maken. De Ruimte is dan ook voor en, samen met SNS, door de lokale gemeenschap ontwikkeld. Maastricht is de eerste plaats waar een community store zich heeft gevestigd. SNS verwacht in de nabije toekomst meer community stores in het land te openen.

Financieel welzijn, een belangrijke factor voor geluk

Geldzaken houden iedereen in meer of mindere mate bezig. Van het in balans brengen van de inkomsten en uitgaven, het op peil krijgen van de spaarrekening tot het nieuws over de krappe huizenmarkt of de spaarrente. “Wist je dat een kwart van de Nederlanders het zelfs ongemakkelijk vindt om over geldzaken te praten? En dat terwijl financieel welzijn na fysieke gezondheid de belangrijkste factor is voor het voelen van geluk.”, vertelt Ronald Pieters, directeur Retail bij SNS. “Mensen gooien wel eens een balletje op tijdens verjaardagen of in de sportkantine, maar krijgen vaak niet het antwoord wat ze nodig hebben. Dat is de reden dat we met de Ruimte een ontmoetingsplaats bieden waar bezoekers op een laagdrempelige en ontspannen manier gebruik kunnen maken van elkaars en onze expertise op het gebied van financiën. We bieden sessies met lokale experts en SNS adviseurs aan, over alle geldzaken die met het dagelijks leven te maken hebben. Wij hopen mensen daardoor een goede gesprekspartner te bieden. Voor ons ontstaan hierdoor nieuwe ideeën voor onze (lokale) dienstverlening.“

Interactie Maastrichtenaren stimuleren

Helma van Pelt, manager van de Ruimte licht toe: “Bezoekers krijgen hier letterlijk de Ruimte om te ontmoeten, te leren en geïnspireerd te raken. Met een goede kop koffie sluit je jouw laptop aan op het gratis WiFinetwerk in het café, of spreek je af in een van de meetingruimtes. Bespreek je toekomstplannen en dromen met elkaar of met ons en werk aan een plan om deze te realiseren. Je kunt ook actief aan de slag bij events, zoals workshops en themamiddagen over belastingaangifte, sparen, je pensioen of je kinderen leren omgaan met geld. Door interactie te stimuleren help en motiveer je elkaar, en wordt het makkelijker geldzaken te bespreken. Hiermee hopen wij Maastrichtenaren en ZZP-ers uit de buurt te verbinden en te helpen met alle vragen over geld. Ik kijk ernaar uit om veel mensen te verwelkomen.”

Over de De Ruimte

“Een podium van en voor de stad. Een maatschappelijke vloer voor de Maastrichtse gemeenschap.”

De Ruimte van SNS is een nieuwe ontmoetingsplek voor en door Maastricht waar activiteiten rondom verschillende thema’s over geld worden gehouden en waar nieuwe ideeën een kans krijgen.

In de Ruimte bieden we je letterlijk de ruimte om te ontmoeten, te leren en geïnspireerd te raken. Met een goede kop koffie sluit je jouw laptop aan op het gratis WiFi netwerk in het café, of spreek je af in een van de meetingruimtes. Hier bespreek je toekomstplannen en dromen met elkaar of
met ons en werk je aan een plan om deze te realiseren. Ook kun je actief aan de slag bij events, zoals workshops en themamiddagen over belastingaangifte, sparen, je pensioen of je kinderen leren omgaan met geld. In de Ruimte help en motiveer je elkaar, en wordt het makkelijker geldzaken te bespreken.

Een hapje en een drankje dragen bij aan een goede sfeer. Door onze samenwerking met ROEST geniet je in de Ruimte van een lekkere lunch of drink je wat met elkaar.

Helma van Pelt, manager van de Ruimte: “Met deze plek hopen wij Maastrichtenaren en ZZP-ers uit de buurt te verbinden en te helpen met alle vragen over geld. Ik kijk er naar uit om veel mensen te verwelkomen.”

sns1.jpg
20191129_123549.jpg
sns3.jpg
de 48219808531_49a009ecd5_b.jpg
20191129_123440.jpg
20191129_123256.jpg
sns2.jpg
20191129_123445.jpg
de 23232323.jpg
20191129_122855.jpg
20191129_123248.jpg
sns4.jpg
John KistermannComment