Back to All Events

Inspiratiedag de MENS achter het GEDRAG

  • Château St. Gerlach 1 Joseph Corneli Allee Valkenburg, LI, 6301 KK Netherlands (map)

De MENS achter het GEDRAG

De MENS 

LERAAR LEERLING MANAGER COLLEGA OUDER KLANT BEWONER DOCHTER ARTS  ZOON PUBER MOEDER BANKIER PARTNER KOK SENIOR AGENT VADER BLOEMIST…               

achter het GEDRAG

Doel

Hoe kunnen we het gedrag van individuen en medewerkers positief beïnvloeden? Hoe kom je tot uiteindelijke intrinsieke motivatie bij individuen en/of groepen? Hoe creeër je meer (werk)geluk? Hoe bevorder je vitaliteit en creativiteit? Krijg meer inzicht in menselijke gedragingen en het veranderen hiervan en hoe dit te vertalen naar de praktijk

Tijdens deze inspiratiedag krijgt u antwoord op deze en andere vragen op diverse niveau’s binnen uw werksituatie (werknemer, organisatie, bestuur). In de verschillende, zelf te kiezen lezingen, workshops en excursies in en rondom het landgoed Château St Gerlach krijgt u tips waar u de volgende dag direct mee aan de slag kunt.

Ontmoet de volgende keynote speakers gedurende deze dag: Prof. Dr. Rick van Baaren, Dr. Matthijs van Leeuwen, Prof. Dr. Ap Dijksterhuis, Dr. Emmy de Kraker en Drs. John Kistermann.

Noteer 31 oktober 2018 in uw agenda als de inspiratiedag omtrent de MENS achter het Gedrag. Iedereen is welkom. Deze inspiratiedag is een initiatief van Human Power Now.

Doelgroep: vanaf MBO werk -en denkniveau.


Vrijstellingenbeleid: niet van toepassing.

Studiebelasting: studiedag van 8 uur.

Aanmelden voor dit event volgens de instructies onderaan deze pagina

'De inspiratiedag om met meer kracht, energie, geluk en creativiteit aan de slag te gaan in werk-en privésituatie'

 

Programma

inhoud

 


10.15 - 12.15

Voorprogramma

(voor gasten die in middag arriveren na de officiële opening worden diverse ochtendexcursies ook in de middag aangeboden)


10.15 – 10.45

Ontvangst koffie/thee Limburgse vlaai


10.45 – 12.15

Optionele ochtendexcursies rondom Château St Gerlach

Drs. John Kistermann, Marion Heijnen MEd en Susanne Hannen-Balota RDO Be creative@work Nieuwe oplossingen voor problemen in de werksituatie via creatief denken(meer info)

Kasper van der Meulen: mindlift: mentale fitness voor het moderne brein & ademcoaching.  

Hoe houd je concentratie in een wereld die constant probeert je af te leiden? Hoe vind je rust in de overvloed aan externe prikkels? Hoe bouw je de weerbaarheid om om te gaan met wat het leven van je vraagt? 

Schrijver Kasper van der Meulen ging op zoek naar de effectiefste manieren om jezelf een mentale boost te geven. Hij ging van te dik, opgebrand en ongelukkig naar een levensstijl van focus, fitness en persoonlijke vrijheid. Hij stelde zich op als menselijk proefkonijn en testte wat hij kon vinden; hij optimaliseerde zijn leefstijl, overwon de kou, verdiepte zich in menselijke oergezondheid, testte talloze diëten en onderzocht allerlei esoterische disciplines. Met meer dan tienduizend uur ervaring in lesgeven over wetenschap, zelfontwikkeling en innovatie besloot hij op een missie te gaan om deze inzichten met de wereld te delen.

In deze excursie ligt de focus op ademhaling als middel om je gezondheid, energie en concentratie te ondersteunen. Ademhaling is de afstandsbediening van je brein en geeft je met een aantal eenvoudige aanpassingen en leuke oefeningen toegang tot meer controle over je lichaam en geest. 

Corrie Reijngoud: coachen in de natuur ”sterk in je schoenen staan” (meer info)

Drs. Rob Houben:  Gedrag in groepen  in de mergelgrotten Geulhemmergroeve (meer info)


12.15 - 13.00

Ontvangst met uitgebreid lunchbuffet  Paviljoen


13.00 - 13.20

Officiële opening  studiedag Drs. John Kistermann


13.20 – 14.20

Interactieve lezing gedragsbeïnvloeding van weerstand naar intrinsieke motivatie Prof. Dr. Rick van Baaren & Dr. Matthijs van Leeuwen

Waarom doen mensen niet wat ze zouden moeten doen? Denk bijvoorbeeld aan effectief leren, samenwerken, blijven ontwikkelen, niet pesten enz. In deze lezing leggen we de basis van gedragsverandering uit. Dat is het samenspel tussen motivatie en weerstand. Om je doel te bereiken kun je of beter motiveren of zorgen dat er geen weerstand is. Aan het eind van de lezing zullen wij je hopelijk overtuigd hebben dat er nog een wereld te winnen is door beter naar gedrag te kijken.


14.30 - 16.00

Workshops & middagexcursies in & rondom Château St Gerlach


14.30 - 15.15

Dr. Emmy de Kraker: Gedachten achter gedrag: Beliefs behind behavior Growth en Fixed mindset (meer info)

Marianne Bookelmann MA Andrea Dinse MA: Young human capital

Kinderen zijn de hoop op en het vertrouwen in een mooie toekomst. Juist kinderen staan aan het begin van alle grote veranderingen waar we mee te maken krijgen. Door kinderen goed te observeren helpen we onszelf een weg te vinden in alle veranderingen die ons overspoelen. De nieuwsgierige onbevangenheid van een kind kan ons bewustmaken van onze persoonlijke manier waarop we de wereld en de toekomst tegemoet durven treden. Het houdt ons een spiegel voor ten aanzien van ons handelen, ons denken en onze overtuigingen.

Deze workshop wil u ten eerste laten kennis maken met wat het jonge kind vraagt van de volwassenen om zich heen, naast wat wij kunnen leren van jonge kinderen. We zullen onder andere beeldmateriaal bekijken en samen analyseren

Drs. Roland Rodenburg: escaperoom gedrag.

Wanneer verschillende professionals een concrete situatie beschrijven, blijken zij dit op zeer verschillende manieren te doen. Ze hanteren verschillende benaderingen die tot uitdrukking komen in verschillende bewoordingen die zij gebruiken en in de verschillende manieren waarop zij een situatie waarnemen. In een Escape room ben je druk bezig om te ontsnappen. Doordat je onder tijdsdruk de puzzels van de Escape room moet oplossen, zodat je uit de escaperoom kunt komen, laten de individuele teamleden hun basisgedrag zien. Enkele van deze psychologische principes worden getoond en besproken. Roland zal je meenemen in de valkuilen van het waarnemen en het zelf ondervinden hiervan. Want onze waarnemingen zijn geen kopie van de werkelijkheid. De dingen die wij zien, zijn interpretaties van ‘de werkelijkheid’, gemaakt door onze zintuigen en hersenen. Er zal afwisseling zijn in kijken, luisteren en doen. Het is dus een interactieve workshop met zang maar zonder dans.

Drs. John Kistermann: op weg naar meer balans tussen werk & privé vitaliteitstraining The Lab of Life (inclusief nieuwe Lab Of Life voor jongeren)  (meer info)


14.30 - 16.00

Middagexcursies rondom Château St Gerlach

Kasper van der Meulen: mindlift: mentale fitness voor het moderne brein & ademcoaching
Corrie Reijngoud: coachen in de natuur ”sterk in je schoenen staan”
Drs. Rob Houben: gedrag in groepen in mergelgrotten


15.15 - 16.00

Dr. Emmy de Kraker: gedachten achter gedrag: Beliefs behind behavior Growth en Fixed mindset

Marianne Bookelmann MA Andrea Dinse MA: young human capital

Drs. Roland Rodenburg: escaperoom gedrag
 

Drs. John Kistermann: op weg naar meer balans tussen werk & privé vitaliteitstraining The Lab of Life (inclusief nieuwe Lab of Life voor jongeren)


16.00 - 16.30

"Limburgse High tea/coffeebreak"


16.30 - 17.30

Lezing  op naar een gelukkige organisatie Prof. Dr. Ap Dijksterhuis

Werkgeluk rust op een aantal pijlers waarvan betekenis (we willen iets doen dat nuttig is), verbondenheid (we willen optimaal sociaal contact) , competentie ( we willen prestaties leveren en gewaardeerd worden) , en autonomie (we willen ons vrij voelen, en liever anderen beïnvloeden dan zelf beïnvloed worden) de belangrijkste zijn.

Aangezien de sterkte van de vier behoeften verschilt tussen mensen, dient een organisatie haar mensen de ruimte te geven om aan de verschillende behoeften te voldoen. Er zijn vele strategieën die hun waarde bewezen hebben en die vaak eenvoudig te implementeren zijn.

Geluk in het werk is heel belangrijk: Gelukkige mensen werken harder, beter, ze zijn creatiever, en ze zijn minder vaak ziek. Maar hoe richten we een organisatie in zodat mensen inderdaad gelukkiger worden?


17.30 - 18.00

Afsluiting & van werkdruk naar werkgeluk: de eerste resultaten Drs. John Kistermann en bijdrage José Perrée-Habets RDO


18.00 - 20.30

Feestelijke opening start Human Power Now met Jick Munro & the Amazing Laserbeams

HPN Jick.jpg

Aftermovie conferentie de MENS achter het GEDRAG 31 oktober 2018 Château St. Gerlach Valkenburg

 

Volg inspirerende lezingen, workshops en excursies bij

Kasper van der Meulen, Marion Heijnen MEd, Drs. Rob Houben, Marianne Bookelmann MA, Prof. Dr. Ap Dijksterhuis, Susanne Hannen-Balota RDO, Prof. Dr. Rick van Baaren, Corrie Reijngoud, Drs. Roland Rodenburg, Dr. Emmy de Kraker, Andrea Dinse MA, Dr. Matthijs van Leeuwen, José Perrée-Habets RDO, Drs. John Kistermann en laat je verwelkomen door Erika Lipsch MA.

Prijs: € 190,- (betalingsopties volgen: per 1 november 2018 is betaling voor deze conferentie mogelijk)

Aanmelden is niet meer mogelijk

Bij inschrijving voor dit event gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.

HPN medewerkers.png