Voor wie
De training is geschikt gebleken voor iedere medewerker:
Ongeacht leeftijd of geslacht
Van elk functieniveau, uit elke laag van de organisatie
Zowel preventief als curatief
Ook voor medewerkers met burn-out problematiek
Opzet en inhoud van de vitaliteitstraining
Deze bestaat uit 5 sessies van 2 uur. Doel van de training is gedragsverandering. Daarom zijn de sessies opgebouwd uit opdrachten waarbij de deelnemers individuele waarden en doelen vertalen naar praktische en blijvende veranderingen in hun dagelijks leven. Aan het einde van de training heeft elke deelnemer concreet handelingsperspectief om zelf een gezonde energiebalans in stand te houden. Om de resultaten te borgen, worden de persoonlijke leerdoelen en vitaliteitsstrategie vastgelegd in een online omgeving, die deelnemers na de training blijven raadplegen.
Sessie 1: Persoonlijke analyse
Hoe ziet je dagelijks leven er nu uit en wat zou je willen veranderen? Tijdens de eerste bijeenkomst laten we elke deelnemer zijn of haar eigen energieniveau en work-life balance in kaart brengen.
Sessie 2: Werken aan fysieke en mentale energie
Wat zijn je behoeften en welke omstandigheden hebben effect op je energiebalans? Tijdens de tweede sessie leren we deelnemers om signalen en weerstanden te herkennen en de theorie over fysieke en mentale energie in de praktijk te brengen.
Sessie 3: Reflectie op kwaliteiten, waarden & doelen
Wat vind je belangrijk in het leven? Waar ben je goed in? Hoe kun je persoonlijke doelen realiseren? Tijdens de derde sessie zoomen de deelnemers uit op hun persoonlijke kwaliteiten, waarden en doelen.
Sessie 4: Invulling persoonlijke vitaliteitsstrategie
Welke oude gewoontes heb je al kunnen veranderen en welk gedrag is lastiger aan te passen? Tijdens de vierde sessie leren deelnemers actief knelpunten te herkennen, patronen te doorbreken en hun self-efficacy te verhogen.
Sessie 5: Evaluatie en borging
Wat heb je bereikt en geleerd? En hoe kun je anticiperen op valkuilen en mogelijkheden die nog op je weg komen? Tijdens de laatste sessie analyseren de deelnemers het afgelopen
proces en kijken ze strategisch naar de toekomst, om tot blijvende gedragsverandering te komen.
Praktische informatie
Trainer: John Kistermann
Locatie: Het Coachhuis Maastricht, Boschstraat 45, 6211 AK Maastricht
Data:
sessie 1 maandag 05 november 2018
sessie 2 maandag 19 november 2018
sessie 3 maandag 03 december 2018
sessie 4 maandag 17 december 2018
sessie 5 maandag 07 januari 2019
Tijd: 15.00 - 17.00 uur
Deelname en groepsgrootte
We laten trainingen doorgaan bij minimaal 4 deelnemers. Het maximaal aantal deelnemers is 12. Maak je geen zorgen om aan te sluiten. Iedereen die meedoet loopt tegen dezelfde uitdagingen aan. Dat maakt het juist zo prettig en leerzaam om samen deel te nemen aan deze training.
Kosten
Je kunt zelf het beste bepalen wat voor jouw financiële situatie handig is. Als deelnemer betaal je €725,- Dit is inclusief training, trainingslocatie, lesmateriaal en toegang tot de online portal waar we je vragen een voor en een nameting te doen. Wij zorgen ook voor koffie/thee & frisdrank :)
Vergoedingstip kosten
Overleg met je werkgever dat je wilt deelnemen aan de training. In de meeste gevallen zal jouw werkgever willen bijdragen en is er iets van een persoonlijk ontwikkelingsbudget waarmee dit vergoed kan worden. Bekijk daarnaast ook mogelijkheden voor vergoeding via de collectieve zorgverzekering van je werkgever.
Aanmelden
Geef een bericht bij interesse en dan ontvang je een digitaal aanmeldingsformulier en ontvang je nadere informatie omtrent start, voormeting en de factuur via The Lab of Life te Nijmegen.
Meer informatie
Ontvang een brochure per email en stuur een email naar john.kistermann@live.com
Ten slotte
Onze training is interessant voor alle organisaties die werken aan duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. De Lab of Life methode kan een belangrijke bijdrage leveren aan het creëren en behouden van een positief en productief werkklimaat. We komen deze training ook graag bij U op locatie aanbieden.