Mijn ervaring met postacademische opleiding tot evidence based coach

Verdieping in de wetenschap van persoonlijke ontwikkeling

Help mensen de beste versie van zichzelf te worden en bereik meer dan inspiratie

Onderscheid je als wetenschappelijk onderlegd professional

Beheers methodieken en tools waarmee individuen en organisaties kunnen floreren

De ervaring van: John Kistermann

1. Waarom heb je deze opleiding gevolgd?

Ik ben gestart vanuit persoonlijke vragen als trainer. Maak ik de juiste keuzes voor betrokkenen, welke tools en inzichten kunnen me helpen nog effectiever individuen en teams te ondersteunen?

2. Wat waren eerder je twijfels om de opleiding niet te volgen?

Tijdsplanning i.v.m. werkzaamheden en geplande conferentie. Ik twijfelde in eerste instantie om te starten i.v.m. te verwachten drukte na de zoveelste golf van de Covid-19 pandemie en vooral daar ik 19 maart een grote conferentie zou organiseren die ik uiteindelijk heb gecanceld in verband met onduidelijkheid doorgang.

3. Wat was echt de doorslaggevende factor om de opleiding bij ons te volgen?

Op basis van eerdere positieve ervaringen met universitaire docenten/adviseurs Mattheis van Leeuwen en Tanneke Meijers in combinatie met gastdocenten was ik geïnteresseerd en intrinsiek gemotiveerd om de opleiding te volgen.

"Een dergelijke opleiding van een onafhankelijk opleidingsinstituut op dit niveau en met een directie link tussen theorie en praktijk ben ik nog niet tegengekomen."

4. Wat vond je het beste onderdeel van de opleiding?

Dat is de constante reflectie en toepassing van geleerde tijdens en na afloop van alle bijeenkomsten en intervisie. Door tussentijds met gerichte opdrachten te werken aan toepassen van geleerde, was het leereffect/ de opbrengst voor mij optimaal. Kritischer kijken naar literatuur, aannames en tools hebben geleid tot aanpassing handelingsrepertoire in de praktijk.

5. Waarin onderscheidt NIPO zich ten opzichte van andere opties/alternatieven?

Een dergelijke opleiding van een onafhankelijk opleidingsinstituut op dit niveau en met een directie link tussen theorie en praktijk ben ik nog niet tegengekomen. Veel opleidingen richten zich meer op coachingsvaardigheden en leren je minder kritisch te denken over theoretische onderbouwing tools en interventies en trainersrol.

6. Waarom zou iemand volgens jou deze opleiding moeten volgen?

Indien je behoefte hebt om je handelingsrepertoire kritisch te bekijken, openstaat voor nieuwe inzichten en eye-openers en om direct geleerde inzichten, tools en- methodieken in te zetten in de praktijk gedurende de gehele opleidingsperiode en na afloop van de opleiding.

Geinteresseerd in de Postacademische Opleiding tot Evidence Based Coach?

Onze opleiding draagt bij aan de professionalisering van het vakgebied. Met dit programma bieden we een overzicht aan betrouwbare, wetenschappelijke informatie en leren we je een evidence-based methodiek aan voor een compleet ontwikkeltraject. Na de opleiding kan je dit direct toepassen in je coach- of trainingstrajecten.

Met dit programma vertrekken we vanuit de wetenschap en brengen we serieuze thema’s met humor, lichtheid en veel interactie. Ons doel is dat jij na deze opleiding nog meer effect hebt op jouw doelgroep.

Wil jij meer informatie over de opleiding? Ben je benieuwd of bepaalde onderwerpen behandeld worden? Of wil je even sparren over of deze opleiding iets voor jou is? Neem dan vrijblijvend contact op met opleidingscoördinator Tanneke Meijers.

Contact haar via deze link

John Kistermann