Weg met alle omgekeerde vlaggen want volgens de Revolutietheorie ben je dan geen NL meer

Een omgekeerde stickervlag op een afvalbak in het Mergelland kwam ik vandaag tegen.

Wat zouden die mensen van het eiland Sylt hier flink om lachen en al helemaal vele bewoners van deelstaat Sleeswijk-Holstein in Duitsland.

Heeft Duitsland na de WOII opnieuw grote delen van Nederland in zijn bezit?

Tijdens mijn roadtrip deze zomer kwam ik ook op het prachtige waddeneiland Sylt ter hoogte van Zuid-Denemarken en ik ontdekte er af en toe “omgekeerde vlaggen” die ik juist even niet meer wilde zien waardoor ik de roadtrip net had aangepast.

Bewoners waren verbaasd dat “Hollanders” hun vlag gebruikten en vonden het een beetje meer dan dom en respectloos om zo met de vlag om te gaan.

Wat betekent een omgekeerde vlag in Duitsland?

De vlag van Sleeswijk-Holstein is dus een blauw-wit-rode horizontale driekleur en is sinds de 19e eeuw een van de symbolen van Sleeswijk-Holstein. Sinds 1949 heeft de vlag een officiële status. De Landesdienstflagge is dezelfde vlag, maar dan met het wapen van de deelstaat in het midden.

Sylt maakt nog net deel uit van de deelstaat Sleeswijk-Holstein in Duitsland.

Een oude vrouw reageerde; jullie willen toch niet weer door die achterlijke nazi’s bezet worden als Nederland?

En gelijk heeft ze ook. Ik heb er veel moeite mee ondanks dat ik niet chauvinistisch en nationalistisch ben.

Dit doe je gewoon niet.

Wat simpel om die vlag nu als sticker overal domweg te plakken net als de stickers van FvD op afvalbakken. Of heeft dit weer een andere betekenis?

Onze overheid en regering en ook vele andere afgevaardigden in de poliktiek zijn inderdaad zeer slecht in hun communicatie, voorbeeldgedrag, machtsspelletjes. Ik begrijp mensen wel die zich niet gehoord voelen of bang zijn.

Maar maak niet dezelfde fouten of nog zelfs erger dan die politici en luister wel, ga gesprek op een effectieve manier aan en zoek samen naar oplossingen.

Het CDA-instituut heeft er samen met bondgenoten 40 jaar voor gezorgd dat de stikstofproblematiek niet werd aangepakt en daarom staan we hoog in de top 3 in Europa waar we niet trots op mogen zijn.

Ik ben trots op iedereen die zijn verantwoordelijkheid neemt en luistert, overweegt en stappen onderneemt in het belang van iedere burger.

Doe liever bovenstaande dan heel het land volplakken, volhangen en nog meer vervuilen met omgekeerde vlaggen.

Of hang de vlag dwars zoals een student deze week tijdens mijn les fundamenten van de psychologie deed met uitleg over de “Revolutietheorie”

Hebt u hiervan gehoord (of is het de Frans Revolutietheorie?) Oke ze bedoelde die van Darwin; Oke de Evolutietheorie; Ja hier zie je dat mens en dier zich steeds hebben moeten aanpassen aan kllimaat en omstandigheden en dat moeten we nu dus ook des te meer doen in belang van ieders nageslacht dat zij heerlijk kunnen lachen om die “blöde Holländer” die hun vlaggetjes omdraaiden in 2022.

En wellicht zullen de opvolgers van docent aardrijkskunde/geschiedenis van Ferdinand Paulussen uit Maastricht die onderstaande foto poste van de bevrijding Maastricht hopelijk minder aandacht moeten besteden aan die vlaggen uit 2022 maar wel die van bevrijdingsjaren 1944-1945 en desnoods de vlaggen van de 16de eeuw.

Wat betekent een omgekeerde vlag in Nederland?

Het omkeren van de vlag werd vanaf de 16e eeuw in de scheepvaart gebruikt om aan te geven dat een schip in nood was. Op zee gold dit als een bekend noodsignaal. Het gaf een signaal aan andere schepen dat er hulp nodig was. En als het gezien werd de vlag weer rap omgedraaid.

Onderstaande foto’s

afvalbak 1 vrijdag 16 september 2022 St. Geertruid (John Kistermann)

landhuis te List met omgekeerde vlag dinsdag 23 autustus 2022 eiland Sylt (John Kistermann)

herdenkingsbord Maastricht weer vrij dinsdag 14 september 2022 Maastrcht (Ferdinand Paulissen)

afvalbak 2 vrijdag 15 september 2023 St. Geertruid (John Kistermann)

John KistermannComment