Wat een heerlijke film hoe mensen door te dromen, te hopen en samenwerken iets moois bereiken

Neem de regie over je leven en leg je niet neer bij fixed mindset daar gaat de film Dream horse onder andere over. Ik geniet vooral van de hoop , het motiverende “Hywl-gevoel” en de liefde voor elkaar door in verbondenheid iets te bereiken wat onmogelijk leek. En de winst met het verdiende geld dat telt nog het minst; deels maakbaarheid van het leven, de betekenisgeving LAAT MENSEN LEVEN.

En de film speelt zich af in het mooie Wales met ook “Welsch Songs” die je moet meebrullen zoals in de scene na afloop van het eerste succes van het paard Dream Alliance. In de bus wordt luidkeels meegezongen met het nummer van de Welsche band Manic Street Preachers: A design for life. Deze song uit de jaren 90 gaat over het feit dat het leven van de working class al is uitgestippeld door de upper class.

Gelukkig leerde men deels los te komen van deze kansongelijkheid door scholing, industrialisatie en arbeidsrechten vrijheid ervaren.

Het gevoel van verbondenheid, vrijheid en levenslust liet me meebrullen tijdens het kijken naar de film. Helaas zit maar een stukje muziek in een van de fragmenten onderaan de pagina (wellicht geen rechten om dit te publiceren). Eigenlijk zouden de “Manics”het nummer opnieuw moeten uitbrengen met de samenzang erbij uit de bus.

Life. Jouw leven. Met al zijn facetten: werk, familie, plezier en meer. En jij zelf. Wat bij jou past.

  • A Design. Het ontwerpen of actief toewerken naar een nieuwe realiteit.

  • For your Life. voor jouw leven wat helemaal bij jou past met jouw waarden,werk, familie, plezier, autenticiteit en wat nog meer.

Lees hier meer over de film, de song en bekijk de inspirerende beelden voor een good-feeling movie

De film "Dream Horse" vertelt het verhaal van een gefrustreerde supermarktkassier & bardame die renpaardenfokker wordt.

SZ 12 august 2021 Martina Knoben

Paardenrennen wordt beschouwd als de "sport der koningen". Geen wonder - wie kan het volbloed fokken, houden en trainen van de nobele dieren betalen. Zeker niet de supermarktkassier Jan (Toni Collette). En toch heeft ze op een avond ineens het gekke idee om een ​​renpaard te gaan fokken, ook al heeft ze weinig geld en geen ervaring met paarden. Maar het fokken van honden en postduiven lukte uiteindelijk. Het idee klinkt als het matig overtuigende idee van een scenarioschrijver die tegen alle verwachtingen in een underdog een succes wil bezorgen en een film spannende racebeelden. Het is des te verbazingwekkender dat "Dream Horse" is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Aan het einde van de film zijn de echte acteurs te zien.

Een typisch Brits sociaal drama is vanaf het begin te verwachten, het dagelijkse leven van Jan is pure arbeidersverdriet. Overdag werkt ze in de supermarkt en 's avonds helpt ze in de pub in het Welshe dorp waar ze woont met haar man Brian (Owen Teale). Hij is allesbehalve een ophitser, een vervroegd gepensioneerde man met artrose en gaten in zijn tanden die maar moeilijk bij de televisie vandaan kan komen. De kinderen zijn het huis uit en in haar vrije tijd zorgt Jan voor haar bejaarde ouders. Haar frustratie is voelbaar. Haar dorp lijkt ook arm en achtergelaten. Er is de kroeg, de supermarkt en veel groen, je vraagt ​​je af waar de lokale bevolking eigenlijk van leeft.

Het veulen heet Dream Alliance - omdat het hele dorp samen droomt

Toni Collette speelt Jan als een bezadigde maar in wezen sympathieke heldin die aandringt op een beetje momentum, een doel, een droom in een saai leven. Juist omdat haar idee zo gek is, weet ze haar man en de accountant en paardenexpert Howard (Damian Lewis) enthousiast te maken, en uiteindelijk het halve dorp. Samen besluiten ze een coöperatie op te richten die de kosten van het paard zal delen. En tot slot wordt er een veulen geboren, dat ze Dream Alliance - Dream Alliance noemen.

Er is niets in deze film dat niet op de een of andere manier te verwachten is. Het is bekend uit verschillende paardenfilms dat een paard opgroeit in een amateurtuin en tegen alle verwachtingen in een kampioen wordt. Er zijn weinig verrassingen in deze film van Euros Lyn en scenarioschrijver Neil McKay, maar het is moeilijk om niet leuk te vinden.

'Hywl' is een Welsh woord waarvan de dorpelingen zeggen dat het emotionele overtuiging, motivatie en gedrevenheid betekent. Dit is wat de "Dream Alliance", de dorpelingen als gemeenschap van dromers, motiveert om hun beheersbare spaargeld te investeren in het fokken en trainen van een renpaard. En dit 'Hywl'-gevoel is ook de rode draad van de film, een pleidooi om niet tevreden te zijn met de sombere status quo.

Het paard is een vechter, net als de dorpelingen

De race waar "Dream Horse" naartoe gaat, is de Welsh Grand National, een legendarische steeplechase-race doordrenkt van patriottisme, met paarden die over talloze hekken springen. Dream Alliance wordt beschreven als een "vechter", het paard moet hindernissen overwinnen, ook in figuurlijke zin, en wordt zo een rolmodel voor de dorpelingen. Jan en haar man, die zelfs steeds vaker een kunstgebit gebruikt, en de andere leden van de coöperatie beginnen allemaal te verhuizen. Ze reizen, onverstoorbaar rustiek, naar races van steeds hogere klasse, de "coach en eigenaar"-toegangspas voor de VIP-lounge op zak. Hier ontmoeten de slagersvrouw en de burgemeester, de plaatselijke dronkaard en de oude dame snobs van de "hogere samenleving", rijke paardensitters, edelen en beroemdheden. Dit geeft de film grappige, triomfantelijke momenten.

Dit alles lijkt bijna naïef optimistisch. Voor een filmmaker als Ken Loach, wiens sociale drama's zelden goed aflopen, zal deze zegevierende reeks van precariaat op het platteland versus gevestigde orde waarschijnlijk de maag doen draaien. En dierenrechtenactivisten hebben lang kritiek geuit op de steeplechase-races, waarin de vechtkwaliteiten van Dream Alliance kunnen worden getoond, als dierenmishandeling (een soortgelijk debat vindt momenteel plaats over het rijden in de moderne vijfkamp). Maar wie wil er nou klagen over een film die vooral mensen in een goed humeur wil brengen, zeker als het moedige verhaal op feiten is gebaseerd.

Dream Horse, VK 2020 - Geregisseerd door Euros Lyn. Boek: Neil McKay. Camera: Eric Wilson. Redacteur: Jamie Pearson. Muziek: Benjamin Woodgates. Met: Toni Collette, Damian Lewis, Owen Teale, Joanna Page. 114 minuten

A design for a life

Libraries gave us power
Then work came and made us free
What price now
For a shallow piece of dignity

I wish I had a bottle
Right here in my dirty face
To wear the scars
To show from where I came

We don't talk about love
We only wanna get drunk
And we are not allowed to spend
As we are told that this is the end

A design for life
A design for life
A design for life
A design for life

I wish I had a bottle
Right here in my pretty face
To wear the scars
To show from where I came

We don't talk about love
We only wanna get drunk
And we are not allowed to spend
As we are told that this is the end

A design for life
A design for life
A design for life
A design for life

We don't talk about love
We only wanna get drunk
And we are not allowed to spend
As we are told that this is the end

A design for life
A design for life
A design for life
A design for

Foto: Kerry Brown