Leraren ervaren welzijn & directe ondersteuning als leerpunten schoolsluiting tijdens pademie

De scholen gaan eerder dicht voor de kerst en wat leren we in ondrerwijs het meest van de pandemie?

De lessen die leraren denken dat scholen moeten leren van de pandemie

The Conversation 15 december 2021

Schoolsluitingen waren een van de controlemaatregelen die werden gebruikt om de overdracht van COVID in het VK tegen te gaan. We wilden weten welke impact schoolsluitingen hadden op het onderwijs, de gezondheid en het welzijn van leerlingen en schoolpersoneel en de uitdagingen die ontstonden toen scholen weer opengingen.

Om dit te doen, hebben we een enquête gehouden onder meer dan 200 leraren en ander schoolpersoneel dat werkzaam is op basisscholen in Wales.

We keken naar het effect van schoolsluitingen vanuit hun perspectief - en ontdekten waar zij vonden dat scholen zich op zouden moeten concentreren als ze weer face-to-face lesgeven.

Prioriteit geven aan welzijn

Schoolpersoneel wees op de reeks negatieve effecten van schoolsluitingen op de fysieke en mentale gezondheid van kinderen.

Onze missie is om kennis te delen en beslissingen te nemen.

Een leerkracht in het onthaaljaar vertelde ons dat leerlingen die terugkeerden naar de klas een "gebrek aan fysieke fitheid" hadden, terwijl een hoofdonderwijzer zei dat beoordelingen die in de school werden uitgevoerd "een afname in emotioneel welzijn" lieten zien. Tweederde van het personeel dat we hebben ondervraagd, selecteerde "ondersteuning van de gezondheid en het welzijn van leerlingen" als een prioriteit voor toekomstige professionele ontwikkeling en opleiding van leraren.

Leraren en onderwijsassistenten suggereerden dat scholen speciaal personeel zouden moeten hebben om te helpen bij het bevorderen van het welzijn, en dat er meer activiteiten op school zouden moeten worden gepland rond het welzijn van kinderen. Dit houdt onder meer in dat er meer tijd wordt besteed aan buitenleren en dat er meer speelmogelijkheden worden gecreëerd.

Een nieuw curriculum voor Wales wordt van kracht vanaf september 2022, met gezondheid en welzijn als een van de zes hoofdcurriculumgebieden. Deze nieuwe wettelijke focus op gezondheid en welzijn zal leraren en scholen helpen meer aandacht te besteden aan de fysieke en mentale gezondheid van leerlingen door middel van leerervaringen en bredere schoolactiviteiten.

Het personeel vond ook dat er te veel aandacht was voor beoordeling: kinderen in Wales maken jaarlijks nationale lees- en rekentoetsen af ​​vanaf het tweede jaar (van zes tot zeven jaar). Een onderwijsassistent vond dat er “minder druk zou moeten zijn over beoordelingen en verworvenheden en meer aandacht zou moeten hebben voor de kinderen en hun behoeften en gevoelens”.

Dit strekte zich uit tot de beoordeling van scholen. Een plaatsvervangend hoofdonderwijzer pleit voor minder nadruk op schoolresultaten en het vergelijken van resultaten tussen scholen.

Verschillende schoolmedewerkers uitten hun bezorgdheid over het negeren van hun eigen welzijn. Ze wezen op een gebrek aan evenwicht tussen werk en privéleven en op de druk die ze hadden uitgeoefend om hetzelfde werkniveau te bieden als vóór de pandemie en tegelijkertijd hun eigen gezin vanuit huis te ondersteunen. Het welzijn van leerkrachten is een cruciale factor bij het creëren van een stabiele omgeving waarin kinderen kunnen gedijen.

Schoolsluitingen vereisten leren op afstand en lesgeven vanuit huis. Dit heeft geleid tot grote verschillen in leervoortgang en hiaten in de mate van ondersteuning die ouders konden bieden. Uitdagingen voor ouders waren onder meer werkverplichtingen en specifieke barrières voor kinderen met extra leerbehoeften.

Het schoolpersoneel stelde voor om telefonische hulplijnen op te zetten om ouders hulp te bieden bij het thuisonderwijs. Het personeel wilde voortbouwen op enkele van de positieve resultaten van thuisonderwijs, zoals een sterkere band tussen thuis en school.

Directe ondersteuning

Tijdens de heropening van scholen waar de opkomst was beperkt, merkte het schoolpersoneel de voordelen op van kleinere klassen en meer directe ondersteuning aan leerlingen. Een leraar zei:

Kleinere klassen hebben gezorgd voor meer kwalitatieve "chats" met de leraar, wat het welzijn van de kinderen ten goede is gekomen en bijzonder nuttig is geweest bij het verminderen van de angstniveaus. De meer ontspannen structuur heeft positieve effecten gehad op het welzijn van het personeel en de leerlingen in het algemeen.

Het schoolpersoneel in ons onderzoek erkende dat dit extra personeel en aanzienlijke financiering en investeringen van de overheid zou vereisen. Hoewel recente investeringen in onderwijs zijn gedaan in Wales, met de nadruk op het aanwerven van meer personeel, blijft het onduidelijk of deze investeringen duurzame kleinere klassen zullen ondersteunen.

Tijdens de pandemie hebben veel kinderen geworsteld met een gebrek aan toegang tot computers en andere digitale leermiddelen. Dit wordt sterk gevoeld in Wales, en het personeel in ons onderzoek wees op problemen zoals concurrerende eisen voor apparatuur.

Een plaatsvervangend hoofdonderwijzer suggereerde dat de kloof tussen leerlingen die toegang hadden tot apparaten en de kennis over hoe ze te gebruiken groter was geworden, en dat sommige leerlingen waren tegengehouden als hun ouders geen goede kennis van technologie hadden.

Medewerkers in ons onderzoek vroegen om meer digitale apparatuur en training. Misschien zal dit leiden tot een hernieuwde focus op het zorgen voor de nodige opleiding en infrastructuur voor toekomstige leerlingen, gezinnen en leerkrachten.

John Kistermann