Het is bizar hoe de gemiddelde burger of instelling/school zich beter kan houden aan (corona) afspraken, waarden en normen dan....

Ik heb eerder mijn respect geuit voor Duitse scholen in kader van mondkapjesplicht en voorbeeldgedrag omtrent zich houden aan coronamaatregelen na mijn bezoek in Saarlouis.

Nu complimenteer ik basisschool de Verrekijker te Amstenrade als topvoorbeeld van nakomen coronamaatregelen (en wellicht exemplarisch voor vele onderwijsinstellingen in NL)

Als ik als nascholer vanuit Human Power Now na schooltijd de school binnenkom en mijn handen goed heb ontsmet en me heb geregistreerd als bezoeker en door de school loop op zoek naar mijn contactpersoon voor nascholing, komt een andere medewerker naar me toe met de vraag om ik mijn handen heb ontsmet en of ik een afspraak heb en mijn gegevens heb genoteerd.


Ik stel de vraag of ik de gemiddelde burger of instelling zich niet beter kan houden aan (corona) maatregelen, waarden en normen dan….. menig beleidsmaker?

En deze vraag twitterde ik afgelopen weekend n.a.v. het bericht dat Ton F. van Dijk (Former journalist & broadcaster I Author HP de Tijd I Politicologist I Knight in shining armour ) twitterde met wer een negatief voorbeeld van beleidsmakers: zie screenshots hieronder.

Steeds vaker lijken beleidsmakers landelijk of regionaal zelf de weg kwijt bij het houden aan (corona)afspraken, waarden en normen.

Ik zie dat ondanks negatieve voorbeelden de gemiddelde burger en instellingen het juist goed of beter doen en daarom een extra compliment verdienen.


En weet je… niet alleen die uitersten mogen gehoord worden; het gemiddelde is vaak de grootste groep.

En ook na de nieuwe coronamaatregelen die vanavond bekend worden gemaakt tijdens nieuwe persconferentie, zie ik de gemiddelde Nederlander in een glansrol.

Foto’s /screenshots team Bs de Verrekijker Amstenrade, Human Power Now 1,5 meter handdruk en twittercontact n.a.v. bericht Ton F van Diijk


hpn verrekijker.jpg
ton van dijk.jpg
verrekijker.jpg
tonvandijk.jpg
anderhalvemeterpowernow.jpg
John KistermannComment