Wetenschappelijk bewijs: "Meer energie door anderen te helpen" tijdens deze Coronacrisis

Ik ervaar dat diverse mensen meer vreugde en zingeving ervaren door anderen vrijwillig te helpen tijdens de huidige Coronacrisis.

Ik help sinds afgelopen week tot eind deze maand diverse mensen die meer overzicht nodig hebben en/of meer energie wensen in deze bizarre tijd zonder enige vergoeding en dat voelt heel bijzonder met een soort verbondenheid op afstand met mensen die je nauwelijks kent.

Wie zou er in je eigen omgeving, werk/studie effect kunnen hebben bij deze gratis online hulp via The Lab of Life training voor meer overzicht en energie?

Stuur diegene dan deze ink door met andere informatie en keuze datum/tijdstip https://calendly.com/john-kistermann/john-kistermann

En lees hieronder over de psychologische voordelen door het helpen van een ander.

Anderen helpen kan u helpen omgaan met lockdown

In de tijd van het coronavirus is naar buiten keren een win-win-perspectief.

Greater Good Center Elizabeth Svoboda 7 april 2020

Het is tegenwoordig gemakkelijk te voelen dat we wervelen in een door coronavirus veroorzaakte draaikolk van hulpeloosheid. In veel regio's neemt het aantal COVID-19-gevallen dramatisch toe. Gezondheidswerkers staan ​​voor onmogelijke beslissingen over wie ze moeten ontkoppelen van ventilatoren. En degenen onder ons die gezond blijven, moeten de 'blijf thuis'-bevelen opvolgen, die ons op hun plaats houden terwijl de behoeften van de mensen om ons heen blijven groeien. 

Ons eerste instinct kan zijn om ons neer te hurken en onszelf en onze naaste families te beschermen. Maar om deze tijden door te komen met ons gezond verstand en welzijn intact, moeten we misschien deze initiële impuls terugdringen - om naar buiten te keren, niet alleen naar binnen. Onderzoek toont aan dat wanneer we hoge prioriteit geven aan het bereiken van contact met anderen, onze eigen mentale en fysieke gezondheid floreert. 

Het is een zeldzame win-win-propositie in een somber landschap: door andere mensen door deze crisis heen te helpen, kunt u uzelf in gelijke mate helpen. "Het is een manier om je bestaan ​​opnieuw vorm te geven", zegt bio-ethicus Stephen Post, "om uit de negatieve draaikolk te komen en je vrij te voelen om iets te doen dat zinvol is." 

Helpen helpt de helper, niet alleen de ontvanger

Hoewel we nog nooit eerder een vijand als COVID-19 hebben gezien, hebben artsen en wetenschappers bestudeerd wat er gebeurt als mensen samenkomen en anderen helpen na een tegenslag. Ongeveer een jaar na de financiële crisis van 2008, toen duizenden mensen hun baan en huis verloren, ondervroegen Post en zijn collega's van Stony Brook University 4.500 Amerikanen over hun vrijwilligersgewoonten en hun geestelijke gezondheid. 

In de nasleep van de financiële neergang was het aantal vrijwilligerswerk hoger dan het jaar ervoor - en die hobbel bracht duidelijke psychologische voordelen met zich mee. 

Negenentachtig procent van de mensen voelde zich over het algemeen gelukkiger dankzij hun hulpinspanningen, en 78 procent meldde dat vrijwilligerswerk hen hielp om beter om te gaan met teleurstelling en verlies. Ongeveer drie op de vier vrijwilligers voelden zich minder gestrest. Veel respondenten melden dat ze diepere vriendschappen hebben gesloten door contact te maken met andere helpers.

'Als mensen zich kwetsbaar voelen, kunnen ze hun gedachten van het zelf en de problemen van het zelf afhouden en gewoon de eenvoudige voldoening ervaren om bij te dragen aan het leven van een ander mens', zegt Post. "Zo gingen mensen ermee om." 

Helpen helpt ons ook mentaal, omdat het onze focus wegleidt van enge abstracties en terug naar concrete, oplosbare problemen. Een van de bepalende kenmerken van deze pandemie is de verdovende optelsom van cijfers: duizenden nieuwe gevallen, ziekenhuizen die dichter bij de capaciteitsoverschrijding komen. 

Psycholoog Paul Slovic heeft lang beweerd dat onze hersenen kijken wanneer we het abstracte lot van grote bevolkingsgroepen beschouwen: we zijn niet volledig toegerust om te verwerken wat het betekent wanneer een kleine stad elke dag sterft. Concentreren op wat individuele mensen nodig hebben, motiveert ons daarentegen om te helpen - en dan plukken we de vruchten van die beslissing. 

Op het hoogtepunt van een pandemie lijkt het vooral relevant dat ook het helpen van een robuuste lichamelijke gezondheid wordt bevorderd. 

In een onderzoek uit 2013 onder volwassenen ouder dan 50 jaar hadden degenen die regelmatig vrijwilligerswerk deden 40 procent minder kans dan niet-vrijwilligers om jaren later hoge bloeddruk te krijgen. En ongelooflijk, frequente vrijwilligers hebben over de hele linie lagere sterftecijfers. Een team van de Stanford University meldde dat mensen die af en toe vrijwilligerswerk deden gedurende een periode van acht jaar 25 procent minder kans hadden om te overlijden dan degenen die niet hielpen - terwijl mensen die vaak vrijwilligerswerk deden 33 procent minder kans hadden om te overlijden.

 

Creatief thuis blijven helpen ondernemingen in overvloed

Maar hoe help je mensen als je thuis vastzit? 

Door sociale afstand en restricties ter plaatse zijn sommige mogelijkheden voor vrijwilligers buiten bereik, vooral voor leden van risicogroepen. Gemotiveerde helpers hebben echter tal van creatieve manieren gevonden om anderen op afstand te bedienen. 

Toen artsen en verpleegkundigen in de San Francisco Bay Area zonder persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) begonnen te raken, schonken duizenden mensen chirurgische en N95-maskers, gelaatsschermen, antiseptische doekjes en ander materiaal aan Kaiser Permanente en andere gezondheidsorganisaties.

Nadat medische studenten in het hele land uit klinieken waren gehaald, lanceerde de vierdejaarsstudent aan de Universiteit van Michigan, Marina Haque, een online community onder de hashtag #students_against_covid om de helpende inspanningen van vele andere studenten en bondgenoten te ondersteunen en te versterken. Sommige studenten, zegt Haque, zorgen voor de kinderen van artsen aan de frontlinie, terwijl anderen contact opnemen met lokale laboratoria die persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen doneren aan ziekenhuizen.

 In Boston heeft middelbare schoolleraar Randi Stern een opbeurende nieuwsbrief genaamd The Daily Drop gemaakt, compleet met voorgestelde lockdown-activiteiten, boekaanbevelingen en inspirerende citaten. Ze stuurt het regelmatig naar haar vrienden en familie. 'Het kalmeert me elke dag een paar uur', zegt Stern. "Het is ook leuk om e-mails terug te krijgen als reactie op wat ik heb geschreven." Ze vindt het leuk om sociale contacten te onderhouden in een tijd dat er zo veel honger naar zijn. 

Op een nog persoonlijker niveau biedt Kara Loewentheil, een levenscoach en gastheer van de Unf * ck Your Brain-podcast, gratis webvergaderingen en coachinggesprekken om mensen te helpen geaard en optimistisch te blijven tijdens de coronaviruspandemie. 

Dit soort inspanningen zijn 'de sleutel om gezond te blijven, denk ik', zegt Loewentheil. "Wanneer we ons op anderen concentreren, raken we weer verbonden met de gemeenschap en het grote geheel en uit ons brein met stressreactie." 

Je sterke punten afstemmen op de juiste kansen

We raken vaak verstrikt in de gedachte dat alleen medisch personeel en eerstehulpverleners tijdens deze crisis een betekenisvol verschil kunnen maken. Maar in het coronavirus-tijdperk "is het eenvoudig om mensen te bereiken op kleine manieren behulpzaam en heroïsch te zijn", zegt psycholoog Scott Allison van de University of Richmond. "Ieder van ons kan een positief verschil maken door gebruik te maken van onze sterke punten en deze te delen." 

In een shelter-in-place-context kan dat betekenen dat we een gratis online wiskundeles geven aan kinderen die niet naar de reguliere school kunnen, of een paar minuten per dag Skype-check-ins doen met eenzame leden van uw sociale kring. 

U hoeft zich niet fulltime aan deze praktijken te wijden om een ​​groot verschil te maken in het leven van anderen - en dat van uzelf. In de studie van Post waren de meeste vrijwilligers geen overdosis. Ze deden gemiddeld 100 uur per jaar vrijwilligerswerk ”, zegt hij. "Als je dat zou willen uitspreiden, heb je het min of meer over een paar uur per week." 

Als u overweegt om te helpen als een incrementele onderneming, in plaats van als een alles-of-niets, kunt u elke aanvankelijke traagheid overwinnen. Zelfs een donatie doen aan een helpende organisatie wiens missie u steunt - wat minder dan een minuut kan duren - kan uw welzijn meetbaar verbeteren. 

Als u alleen woont en u verkeert in goede gezondheid, komt u mogelijk in aanmerking voor essentiële ondersteunende rollen met een hoger risico. Voedselbanken in het hele land hebben vrijwilligers in gemeenschapscentra hard nodig om producten en voorraadkasten uit te delen aan huishoudens in nood. Voor kansen als deze moet u de positieve impact die u kunt hebben afwegen tegen de kans dat u het virus oploopt.

Als je in tijden van ontbering een helpende identiteit binnenstapt, merkt Post op, kun je beginnen aan een soort innerlijke reis die filosoof Martin Buber beschreef: de overgang van een 'ik-het'-mentaliteit, waarin je andere mensen ziet als perifere objecten in je eigen universum, naar een 'ik-jij'-mentaliteit, waarin je je verhoudt tot anderen als waardige, complete wezens op zich. Deze reis weerspiegelt de visie van Joseph Campbell om je hoogste zelf te vinden door anderen te helpen. Het is ook een productief alternatief voor ongeduldig wachten op een coronavirusvaccin. 

'‘Ze gaan iets verzinnen’ is passief', zegt Post. 'Vrijwilligerswerk is een actieve vorm van hoop.'

Help op je eigen manier

Let’s make it work

be good.jpg
hpn help 3.jpeg
hpn gratis lab.png
hpn help.jpg
life.jpg
John KistermannComment