Hitler ist immer in uns

Vrijdagavond 6 maart keek ik naar de film op SAT1 “Er ist wieder da”

Is Hitler wel ooit weggeweest en zal hij niet altijd blijven?

Het gaf me stof tot nadenken en helemaal in relatie tot actuele nieuws over Pumaschoenen die wel of geen optische illusie zijn van Hitler?

Pumaschoenen of Dr. Oetker bakproducten & pizza’s uit eigen oven van Hitler?

Waarom komen ze bij de NS en niet bij Dr. Oetker, of de ruziënde broers van de schoenmerken Puma of Adidas vragen om geld voor oorlogsslachtoffers? Dr. Oetker gaf de Joodse roofkunst uiteindelijk terug, maar gaven al die Naziparticipanten ook ooit geld aan oorlogsslachtoffers?

Moet ik ook geld gaan vragen aan de alcoholindustrie daar een alcoholist mijn zus heeft doodgereden en mijn ouders de kosten voor de uitvaart in 1977 niet konden betalen?

Hitler ist immer da

Hebt u ook voorbeelden?

Lijkt de nieuwe sportschoen van Puma nou op Hitler?

RTL Nieuws 6 maart 2020

Toeval of niet?

Puma heeft een nieuwe sneaker op de markt gebracht en die laat over heel de wereld nogal wat wenkbrauwen omhoog gaan. Op het eerste oog lijkt er weinig aan de hand, maar bij nadere inspectie valt veel mensen een bijzondere gelijkenis op.

Van bovenaf gezien lijkt volgens een aantal twitteraars de sportschoen 'Storm Adrenaline' op Adolf Hitler. Anderen vinden de vergelijking vergezocht.

Het was in Rusland dat de gelijkenis voor het eerst opviel, maar inmiddels gaan de schoenen via de sociale media de wereld over. Foto's en zelfgemaakte montages worden duizenden keren gedeeld op bijvoorbeeld Twitter. En ook aan complottheorieën geen gebrek: want het zou geen toeval zijn, denken sommigen.

Hitlers knokploegen

Bijvoorbeeld: Rudolf Dassler, de oprichter van Puma én broer van Adidas-oprichter Adolf (Adi) Dassler, was lid van de partij van Hitler in de jaren 30 en 40. En de naam 'Storm adrenaline' kan volgens sommige van de complottheorieën ook geen toeval zijn: Hitlers knokploegen, die in de jaren 30 de straten van Duitsland terroriseerden, droegen de naam Sturm Abteilung.

hpn grenze.jpg
hpn shoe in air.jpg
hpn baking 2.jpeg
hpn nazi.jpg