Laat de crisis rondom coronavirus ons meer HUMAN zijn?

We kunnen elkaar als HUMANS juist nu goed ondersteunen en helpen

Hier nadere informatie en tips voor ons allen

Hoe mensen deugen tijdens de uitbraak van Coronavirus

Temidden van onze paniek rond COVID-19 moeten we elkaar ondersteunen en helpen om er samen doorheen te komen

Greater Good Center 10 maart 2020 JILL SUTTIE

Ik heb net vernomen dat de universiteit van mijn zoon, de universiteit van Washington, alle persoonlijke lessen en finales zou annuleren om de verspreiding van het coronavirus te helpen voorkomen. Eén bevestigd geval op de campus leidde tot de reactie van de universiteit.

Hoewel de universiteit hoge kosten zal maken - ze moeten bijvoorbeeld de hele campus grondig schoonmaken - ben ik bijvoorbeeld echt dankbaar voor hun snelle actie en het op de eerste plaats stellen van studenten. Het is een van de vele manieren waarop ik me midden in deze crisis voel verzorgd en een van de vele zorgzame handelingen die ik de komende weken verwacht te zien.

Waarom zou u meer samenwerking en mededogen verwachten bij een epidemie? Omdat, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, crises vaak het beste uit mensen halen. Een onderzoek waarin werd gekeken naar hoe mensen reageerden tijdens de Twin Tower-aanvallen van 11 september toonde aan dat mensen zich naar achteren bogen om anderen te helpen ontsnappen, soms met een groot persoonlijk risico voor zichzelf. Andere onderzoeken over de nasleep van natuurrampen laten zien dat vreemden hun nek uitsteken om elkaar te helpen.

Hoewel het waar is dat soms rampen ertoe kunnen leiden dat een minderheid profiteert van de situatie - bijvoorbeeld het stelen van bezittingen van mensen wanneer ze hun huis moeten verlaten - is dit geen algemeen antwoord, net zo goed als krantenkoppen. In plaats daarvan, wanneer we geconfronteerd worden met een gemeenschappelijke vijand, zoals een epidemie, is het waarschijnlijker dat we samenkomen voor iedereen.

Merk op hoeveel jonge en gezonde mensen de noodzaak serieus nemen om hun handen vaak te wassen, hun mond te bedekken wanneer ze hoesten, thuis te blijven als ze ziek zijn of maskers te dragen wanneer ze in het openbaar zijn. Natuurlijk wil niemand ziek worden - maar tegelijkertijd wil niemand verantwoordelijk zijn voor het ziek maken van anderen.

Uit onderzoek blijkt zelfs dat het beschermen van anderen een enorme motivatie is om het juiste te doen. In één onderzoek werd bijvoorbeeld gekeken naar wat aanleiding geeft tot handen wassen bij ziekenhuisartsen en verpleegkundigen. Onderzoekers ontdekten dat borden met de tekst: "Handhygiëne voorkomt dat patiënten ziektes oplopen", effectiever waren bij het handen wassen dan tekenen met de woorden: "Handhygiëne voorkomt dat u ziektes oploopt." Met andere woorden, een beroep doen op de altruïstische zorg van de gezondheidswerkers voor hun patiënten was effectiever dan een beroep op hun eigenbelang.

In feite kan het gewoon de menselijke natuur zijn om vriendelijk en behulpzaam te zijn wanneer anderen ons nodig hebben. In een recente studie waren kinderen van slechts vier tot vijf jaar oud die te horen kregen dat verzet tegen een traktatie een ander kind ten goede zou komen, beter in staat zijn om de bevrediging uit te stellen dan kinderen dat hun acties alleen op zichzelf van invloed zouden zijn. Evenzo waren baby's zo jong als 19 maanden oud bereid om voedsel weg te geven aan iemand die het nodig leek te hebben, zelfs als ze zelf honger hadden.

Natuurlijk handelt niet iedereen altruïstisch in deze situaties. Dus, wat maakt het waarschijnlijker dat ze dat zullen doen, en hoe kunnen we dat in ons voordeel gebruiken? Hier zijn vier manieren waarop we meer altruïsme kunnen aanmoedigen om het virus te bestrijden.

1. Kijk naar de helden

Er zullen altijd heroïsche inspanningen zijn in een ramp - mensen die zichzelf opofferen voor het welzijn van anderen. Denk aan de gezondheidswerkers die mensen met dit virus op groot persoonlijk risico behandelen. Of degenen die besmet zijn met het virus en zich wekenlang vrijwillig isoleren om het publiek te beschermen.

Wanneer we verhalen van deze mensen horen, voelen we wat morele verheffing wordt genoemd - een warm gevoel van binnen dat ons inspireert, optimisme voedt en een verlangen om zelf altruïstisch te handelen. Hoewel de verleiding kan zijn om ons te concentreren op angst en alles wat misgaat, kunnen we onze aandacht richten op degenen die het juiste doen, waardoor we zelf betere burgers worden.

2. Blijf kalm en geconcentreerd

Het is gemakkelijk om verloren te raken in angst wanneer een ramp toeslaat. Het helpt echter niemand om paniek over de situatie op te wekken, omdat we niet zo helder denken als we in de noodmodus zijn. Je kunt zien hoe dit zich al heeft afgespeeld, omdat mensen maskers hebben opgeslagen en een tekort hebben gecreëerd dat de mensen kan beïnvloeden die ze echt nodig hebben - degenen die ziek zijn en maskers nodig hebben om te voorkomen dat de ziekte onder ons wordt verspreid.

Hoe kunnen we rustiger blijven en verstandiger keuzes maken? Een manier is om alle hulpmiddelen te gebruiken die je tot je beschikking hebt om je hoofd koel te houden - zoals het oefenen van mindfulness, waarvan is aangetoond dat het zowel emotionele reactiviteit vermindert als ons helpt betere beslissingen te nemen. We kunnen een wandeling maken in het park of in de nabijgelegen bossen en de natuur ons laten kalmeren. Of we kunnen praten met een vriend - een rustige vriend, dat wil zeggen - die ons kan helpen onze angst te verminderen.

Natuurlijk moeten onze normale manieren om sociaal contact te maken - zoals samen zingen tijdens een concert of naar grote feesten gaan - misschien veranderen. Maar wat we ook kunnen doen om een sfeer van kalmte te behouden en te verspreiden onder de mensen om ons heen, hoe beter. Onze emoties zijn immers vaak besmettelijk in onze sociale kringen en we moeten ons best doen om angst en paniek onder controle te houden.

3. Toon dankbaarheid

Een van de vriendelijkste dingen die we kunnen doen, is 'bedankt' zeggen tegen degenen die doen wat ze kunnen om de uitbraak te bestrijden. Net als bij de universiteit van mijn zoon, doet het geen pijn om een ​​bericht van dank te sturen aan mensen en organisaties die het juiste doen - of het nu een reisgroep is die restituties voor geannuleerde reizen aanbiedt, de buurman die je een reserve masker bezorgt, of virale experts die u rechtstreeks informatie geven over hoe u veilig kunt blijven.

Wanneer we dankbaarheid tonen aan anderen, laten we hen weten dat hun acties ertoe doen, wat meer van hetzelfde soort gedrag aanmoedigt - niet alleen jegens de dankbare persoon maar ook voor anderen. Het creëren van een cyclus van altruïsme is nuttig wanneer we worden geconfronteerd met een uitdaging die ons allemaal aangaat, waardoor het vertrouwen in elkaar wordt gestimuleerd en voor elkaars situatie wordt gezorgd. 

4. Denk aan onze gemeenschappelijke menselijkheid en toon compassie

Wanneer we angstig zijn, is ons eerste instinct misschien om anderen de schuld te geven of ons over te geven aan vooroordelen over groepen die wij als verantwoordelijk beschouwen. Nieuwsberichten tonen al aan dat sommige mensen van Aziatische afkomst in de Verenigde Staten worden gemeden of het slachtoffer worden van racistische profilering, simpelweg omdat het virus uit China lijkt te zijn ontstaan. Hoewel we rationeel kunnen weten dat niemand de schuld kan worden gegeven aan een virale uitbraak, zoeken onze geest nog steeds naar eenvoudige verklaringen.

Onderzoek suggereert dat wanneer we onze gemeenschappelijke menselijkheid erkennen en compassie tonen, we eerder geneigd zijn om samen te komen en problemen op te lossen die complex van aard kunnen zijn. Je kunt beginnen met jezelf wat compassie te geven, waardoor je meer bereid bent om fouten toe te geven en stappen te ondernemen om ze te corrigeren. Dit is belangrijk, omdat menselijke fouten kostbaar kunnen zijn wanneer er een virale uitbraak is en we moeten samenwerken om van onze fouten te leren.

Natuurlijk vervangen al deze richtlijnen het belang van goede hygiëne niet. We moeten onze handen regelmatig blijven wassen en ons gezicht niet aanraken, zodat we de kans op besmetting van onszelf en anderen kunnen verkleinen.

Maar we moeten ook onze sociale hygiëne onthouden - op zoek naar de helden, zelf kalm blijven, dankbaar zijn en onze gemeenschappelijke menselijkheid herinneren. Op deze manier kunnen we helpen om de wereld veiliger te maken voor ons allemaal.

Zie ook

Hoe gedragsverandering ons kan helpen om verspreiding virussen te verkomen: lees actuele onderzoeksuitkomsten en doe 20 seconden mee met de "Handwashsong"

https://www.humanpowernow.com/nieuws/2020/3/5/y962gwrbt52zzkzks00vkj7km9px4h

Nog meer HUMAN tips om stress rondom Coronavirus te verminderen: bedankt SANDRA

https://www.humanpowernow.com/nieuws/2020/3/6/nog-meer-human-tips-om-stress-rondom-coronavirus-te-verminderen-bedankt-sandra

hpn help 2.jpg
John KistermannComment