Al 20 jaar steeds weer verliefd

Zomer 2000 was een topreisjaar naar diverse plekken in Europa en studiereis in de USA.

Samen met Saskia maakten we een roadtrip door Ierland en naast topherinneringen onderweg van Dublin naar Wicklow mountains tot Cobh en Gap of Dunloe was dit de definitieve start van mijn liefde voor COLDPLAY

Aangekomen op het station in Dublin en wachtend op een trein die niet meer ging komen zag ik overal de posters van Coldplay’s debutalbum Parachutes en ik luisterde wel tig keer naar Yellow (hun officiële debuutsingle) hoewel al een jaar eerder Brother & Sisters verscheen.

Door corona vergat ik helemaal 20 year anniversary debutalbum. Ik bekeek uiteindelijk onlangs de film “A head full of dreams” (die al 2 jaar gereed lag) in kader van hun 20 jarig bestaan en toen realiseerde ik me ook dat hun muziek & lyrics als een rode draad door de laatste 20 jaar heenloopt.

Daarom op deze 20ste oktober aandacht voor COLDPLAY

In 2018 opende ik de studieconferentie De Mens Achter het Gedrag in kader van start Human Power Now met Coldplay’s Miricles (Someone special) een van mijn meest favoriete tracks in kader van de hele boodschap voor anderen en mezelf die dit nummer in tekst, video en muzikaal uitstraalt. Ik bleef de video gebruiken bij prijsuitreiking “nieuwkomers Hermen J Jacobsfonds in 2019” en tijdens studiebijeenkomsten teams en lessen minor psychologie over motivatie. Bij de diplomering Master SEN studenten 2008 in voormalig theater Bonboniere Maastricht openden we een heuse theatershow met Coldplay’s Viva La Vida en tijdens de diplomering 2012 kasteel Vaalsbroek droeg ik Charlie Brown op aan studente Lianne en zwaaiden we allen met lichtgevende sticks naar deze overleden onderwijstopper.

En zo kleven vele songs aan nieuwe herinneringen die ik de afgelopen 20 jaar heb gemaakt.

Aan hun live optredens kleven bijzondere herinneringen zoals Brexitreferendum 2016 tijdens concert Amsterdam of terroristische aanslag “London bombings” in 2005 tijdens concert in Arnhem (met ontroerende boodschappen van Chris Martin en dan niet te vergeten alle toffe mensen waarmee ik samen de concerten mocht beleven met o.a. Sanne, Arend, Ginny, Leon, Regi, Jo te Amsterdam Arnhem Düsseldorf Hamburg Landgraaf Nijmegen Rotterdam

Het concert in Rotterdam in 2002 was zelfs het beste popconcert ever waarvan ik samen genoot met Jo en qua totale sfeer waren de laatste concerten in Keulen, Düsseldorf en Amsterdam ook onvergetelijk.

Een jaar geleden genoot ik in afwachting van hun laatste album net als 20 jaar terug

Hieronder een korte tribute via diverse videofragmenten

Al 20 jaar steeds weer verlieffd kunnen zijn is uniek thanks

Zie ook blog

9 weken voor mijn 40ste PInkpop

https://www.humanpowernow.com/nieuws/2019/4/6/5lwpfyx6gy1xmhhcdlqmzj119yvkdx

Someone special

https://www.humanpowernow.com/nieuws/2018/10/1/dag-week-jaar-van-de-leraar-2xsea

Trouble in town

https://www.humanpowernow.com/nieuws/2020/3/15/trouble-in-town-ke7sz

hpn yellow.jpg
WP_20160623_031+%282017_06_29+09_54_29+UTC%29.jpg
hpn cold dublin.jpg
cold.jpg
hpn yellow2.jpg
John KistermannComment