Ik ben niet meer zo trots op Nederland en wel op vele individuen

Haw pin op z’n Mestreechs op deze dag van de vlaai oftewel hou moed of hold on in deze tijden

Ik ben trots op deze bakker Hermans Maastricht die vanaf Covid19 in Nederland kwam pal achter de maatregelen stond en het team zelfs een TikTok video maakte om 1,5 meter afstand te houden.

Ik ben ook trots op vele andere ondernemers, bedrijven, zaken, instanties, instellingen.

Ook ben ik trots op al die individuen die de maatregelen in kader van Covid 19 zoveel mogelijk proberen na te komen en verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en de ander.

Ik ben minder trots op Nederland als geheel omdat wij niet allen zoals de Denen of Nieuw Zeelanders zich aan afspraken houden.

Ik heb geen begrip voor mensen die zich scharen achter viruswaarheid en mensen die anderen willen helpen blijven tegenwerken, beledigen, belasteren of zelfs fysiek en mentaal bedreigen.

Gisteren verzamelden een honderdtal mensen zich na een oproep van Viruswaarheid op het Malieveld in Den Haag om te demonstreren tegen de coronamaatregelen en de coronaspoedwet. Dit was een van vele acties en deze keer hield de meerderheid zich wederom niet aan onderlinge afstand en waren er geen demonstranten met mondmaskers.

Er werd 1 minuut stilte gehouden voor de vrijheid en er werden kaarsjes aangestoken en demonstranten werden door de organisatie gevraagd om rond een “hartvormig gedeelte” van het Malieveld te gaan staan. (zie foto onderaan dit artikel)

Op social media verschenen diverse foto’s en voorstanders en ook tegenstanders gingen dit bericht liken en bij een aantal bleek dat ze niet wisten dat ze een demonstratie van Viruswaarheid positief beoordeelden.

Er bleken mensen te zijn die het zien van een “door mensen gevormd hart” en kaarsjes niet koppelden aan het bericht van Viruswaarheid om je juist niet te houden aan Covid 19 maatregelen.

Zelfs op LinkedIn verschenen berichten en opvallend ontstonden discussies die niet zo respectloos zijn als op Twitter.

(Hieronder een deel van mijn quotes LinkedIn waarop ik overdag reageerde op bericht Ria S. onspannignstrainingen en docent NT2 uit Assen

Hart voor vrijheid
24-10-2020
Den Haag zie foto en deel tekst onder de foto’s)

Hard voor mensen zijn is om egogericht te denken op korte termijn. Laat liever echt je hart spreken en vooral voelen voor anderen door je te houden aan coronamaatregelen op langer termijn

Welzijn mensen zal belangrijker worden dan welvaart

Nieuw Zeeland geeft het voorbeeld dat het wel kan; aandacht voor welzijn maakt mensen humaner en daar heb je geen viruswaarheid voor nodig (in Nieuw Zeeland is Covid19 minder actief omdat mensen geven om andere mensen; dat doet welzijn

Net als in nieuw zeeland inderdaad dat we het kunnen handelen tot er passende oplossingen komen

Helaas niet. We hebben geen wet nodig als we ons aan afspraken houden. Help elkaar zoals in Nieuw Zeeland

Ik heb vertrouwen dat als alle mensen zich aan afspraken houden we er allemaal beter uitkomen. Ik hou niet van doemdenken en hoop dat u en de uwen van viruswaarheid meer om alle mensen gaan geven zoals in Nieuw Zeeland of Denemarken

Ik heb vertrouwen dat als alle mensen zich aan afspraken houden we er allemaal beter uitkomen. Ik hou niet van doemdenken en hoop dat u en de uwen van viruswaarheid meer om alle mensen gaan geven zoals in Nieuw Zeeland of Denemarken.

HAW PIN

Ik wilde Haw Pin echter in deze context niet meer gebruiken voor heel Nederland, maar positief zoals ik ben wens ik ook alle non-believers toe zich te houden aan afspraken om er voor iedereen te zijn.

p.s. ik ben en blijf trots op ieder individu die zich blijft houden aan afspraken

Zie hier de eerdere berichten waarbij ik “Haw Pin” gebruikte op 10 en 27 april 2020

toen ik nog voluit trots was op NL

Trots zijn op je collega's The Lab of Life: "Haw Pin" xxx

https://www.humanpowernow.com/nieuws/2020/4/10/trots-zijn-op-je-collegas-the-lab-of-life

Wees trots dat je in Nederland woont vandaag

https://www.humanpowernow.com/nieuws/2020/4/20/7oy7o7zflvv9ugdl1qz0a9dz7dogfe

Zo helpen we elkaar met gedragsveranderende techniek "humor" met #anderhalvemetersamenleving

https://www.humanpowernow.com/nieuws/2020/4/12/35ftrf4mc1ikgu5dfhrgvfabxwcryd

foto Limburgse vlaai bakkerij Hermans Maastricht

Haw Pin, Hou Moed, Hold on

FB_IMG_1603617125812.jpg
virus1.png
virus2.png
virus3.png
virus4.png
virus5.png
John Kistermann1 Comment