Van kort naar lang en dan weer opnieuw

Over 6 maanden de langste dag op 20-06-2020 tijdens “Pinkpopweekend” en de kortste nacht.

Ik geniet van beide opties in de zomer van het licht en nu in de winter in de duisternis en zeker tijdens de vrije dagen en urenlang kijken naar #SeriousReguest The lifeline op ##FM dat dit jaar nog beter is dan afgelopen jaar en tig x betere dan commerciëlere versie glazen huis waar velen alleen kwamen om te feesten en lak hadden aan de goede doelen: kom op tegen mensenhandel.

Zie onderaan ook de aangevraagde plaat tegen mensenhandel van Simple Plan: This song saved my life via video

Bijzonder altijd waarom eigenlijk iedere dag een feestdag is of er een samensmelting ontstaat van diverse feesten die her en der over de wereld worden gevierd zoals ook feest van het licht in combi met geboorte JC en de Kerstman e.d.

Kortste dag van het jaar, hierna worden de dagen weer langer

AD Simone van Zwienen 22-12-19,

Met ruim 7,5 uur licht beleven we vandaag de kortste dag van het jaar. Vanaf volgende week worden de dagen weer langer.

De zon komt vandaag op om 8.49 en gaat onder om 16.30 uur. Daarmee is het officieel de kortste of ook wel de donkerste dag van het jaar. ,,Vanaf volgende week gaan de dagen weer lengen", meldt Weeronline.

,,Eerst merken we het nog niet echt, want in de ochtend blijft het zelfs nog wat langer donker. Pas 30 december wordt de meest late zonsopkomst genoteerd. En in de eerste week van januari komt de zon heel langzaam weer wat eerder op.

Vandaag begint ook de astronomische winter. Die begint met een gemiddelde temperatuur van 9 graden relatief zacht en wisselvallig.

hpn short2.jpg
hpn pink2019.jpg
John KistermannComment