Geluk en stress ervaren van onze social media, technologie en indien gewenst hierbij hulp om van ervaren stress/verslaving af te komen in de week van de stress

In de week van werkstress 11 tot en met 15 november 2019 vandaag aandacht wat jezelf kunt ondernemen om met meer plezier gebruik te maken van social media, technololgie enz…

Velen ervaren dagelijks meer stress van gebruik smartphone, social media e.a. technologie.

The Lab of Life blijkt zeer effectief in kader van aanleren nieuwe gewoonten en minder gebruik te maken van social media, technologie en het doorlopen van deze training (5 x 2 uur) helpt je een smartphone alleen te gebruiken waarvoor je deze echt nodig hebt (zonder een slaaf van je smartphone te zijn)

Daarom aandacht voor de ambivalentie van technologie, social media e.d. in de week van werkstress

Waarom een week van werkstress?

Om zoveel mogelijk werkende Nederlanders te laten inzien dat werkstress is te voorkomen. Door te zorgen voor voldoende plezier op de werkvloer, ruimte voor ontwikkeling en/of genoeg uitdagingen in het werk.

Lees nu meer over 4 manieren waarop technologie je gelukkiger kan maken

We kunnen apps en sociale media gebruiken om ons geluk, onze gezondheid, doelen en relaties te ondersteunen.

GREATER GOOD SCIENCES CENTRE TCHIKI DAVIS | NOVEMBER 2019

Tegenwoordig kun je nergens heen zonder te horen hoe technologie alles verpest, inclusief ons geluk. Hier zit enige waarheid in, maar het is niet het hele verhaal.

Technologie kan slecht voor ons zijn, bijvoorbeeld wanneer sociale media ons “FOMO” (fear of missing out: angst om te missen) geven of ons in “filter bubles” houden die ons verhinderen om meerdere standpunten over belangrijke kwesties te zien. Als samenleving maken we ons steeds meer zorgen dat technologieën zoals smartphones en sociale media leiden tot meer sociale vergelijking, pesten en eenzaamheid - allemaal struikelblokken voor geluk. Technologie lijkt slecht te zijn voor ons geluk als het interfereert met de mentale, sociale, emotionele en gedragsprocessen die bijdragen aan welzijn.

Maar we realiseren ons vaak niet (en bespreken) de manieren waarop technologie ook geluk en welzijn kan ondersteunen, bijvoorbeeld wanneer we via videogesprekken met mensen over de hele wereld kunnen praten of wanneer apps of online artikelen ons een gevoel van doel geven , vreugde of opwinding.

Tijdens het onderzoek naar mijn nieuwe boek, Outsmart Your Smartphone, ontdekte ik veel van de manieren waarop technologie ons geluk kan schaden. Maar ik ontdekte ook veel manieren waarop technologie ons geluk kan en zal ondersteunen ... vooral als we het op de juiste manier gebruiken.

Als u het technologiegebruik voor uzelf of uw kinderen probeert te beperken, vergeet dan niet enkele van de potentiële voordelen. Hier zijn vier op onderzoek gebaseerde manieren om uw tijd te besteden aan technologie die uw gezondheid, geluk en welzijn kan bevorderen.

1. Neem deel aan activiteiten die geluk bevorderen

Social media is een ruimte waar we sociaal contact kunnen maken en vriendelijk en behulpzaam gedrag kunnen vertonen - activiteiten waarvan is aangetoond dat ze de gezondheid en het welzijn bevorderen. Door bijvoorbeeld berichten op sociale media te verzenden, kunnen we een vriendelijk woord uitdrukken of onze dankbaarheid delen - nogmaals bedankt voor het luisteren toen ik vorige week een zware dag had! - elk moment willen we, met gemak, zelfs mensen ver weg.

Een recente studie suggereerde dat sociale media bij jongeren met depressieve symptomen erg belangrijk waren om hen te helpen zich creatief te uiten, inspiratie van anderen te krijgen en zich zelfs minder eenzaam te voelen. Een hele 30 procent van de jongeren met verhoogde depressiesymptomen zegt sociale media te gebruiken wanneer ze zich depressief, gestrest of angstig voelen, waardoor ze zich meestal beter voelen, terwijl slechts 22 procent zegt dat ze zich slechter voelen.

Een deelnemer deelde, "Social media maakt me aan het lachen en houdt me afgeleid zodat ik tijd heb om te ademen en mezelf te verzamelen." Een andere gedeelde, "Het helpt me gewoon een beetje buiten mezelf te voelen en interessante onderwerpen te vinden die ik zou willen overpeinzen Aan."

Hoewel sociale media voor sommigen nuttig lijken, is het misschien niet de beste strategie om geestelijke gezondheidsproblemen te overwinnen, gezien bepaalde problematische gewoonten die het zou kunnen aanmoedigen - zoals onszelf vergelijken met het schijnbaar perfecte leven van onze vrienden en mensen die we volgen. Maar wanneer we het gebruiken in combinatie met face-to-face sociale interacties, lijkt het inderdaad een nuttig hulpmiddel voor zelfexpressie en sociale verbinding te zijn.

2. Wees actief betrokken binnen uw “social media gemeenschap”

Het is waar dat mensen die zich bezighouden met meer passief Facebook-gebruik (bijvoorbeeld scrollen zonder interactie met anderen) de neiging hebben depressiever te zijn, zo bleek uit een onderzoek. De auteurs suggereren dat passief gebruik van sociale media dat "opwaartse sociale vergelijkingsgedrag" zou kunnen stimuleren, waardoor mensen zich minderwaardig (ik kan zuigen!), Jaloers (het is niet eerlijk!) Of beide voelen.

Maar mensen die Facebook actiever gebruiken (bijvoorbeeld liken, reageren en posten) hebben de neiging om een ​​lagere mate van depressie te hebben. Na verloop van tijd zeggen ze dat ze meer positieve feedback, likes en sociale ondersteuning van anderen krijgen, wat kan bijdragen aan hun lagere depressieve symptomen.

Dit suggereert dat bepaalde manieren om online met anderen in contact te komen misschien goed voor ons zijn, misschien omdat ze een sociale connectie in plaats van sociale vergelijking inhouden. Door contact op te nemen met anderen, betekenisvolle sociale interacties aan te gaan en onze sociale banden te versterken, kunnen we ons welzijn online waarschijnlijk verbeteren.

3.. Leer nieuwe doelen en gewoonten

Technologie heeft ons toegang gegeven tot veel gezondheids- en wellnessbronnen, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om online vaardigheden op te bouwen en te oefenen, zoals dankbaarheid, mindfulness en emotieregulatie. U kunt nu apps gebruiken om alles te doen, van het bijhouden van uw humeur tot het oefenen van therapeutische ademhaling tot het opbouwen van veerkracht.

Hoewel niet alle wellness-apps even effectief zijn, suggereert onderzoek dat evidence-based smartphone-apps ons inderdaad de vaardigheden kunnen leren die we nodig hebben om ons welzijn te optimaliseren, ons gemotiveerd kunnen blijven en zelfs onze geestelijke gezondheid ten goede kunnen komen. Onderzoek onderzoekt bijvoorbeeld de voordelen van mindfulness-apps, apps die technieken voor cognitieve gedragstherapie bieden (CBT, de gouden standaard van therapie) en apps die de gemoedstoestand van mensen voorspellen en precies op het juiste moment met ondersteuning ingrijpen.

In mijn onderzoek ontdekten we dat een computergebaseerde training in emotieregulatie angst en welzijn verbeterde bij degenen die moeite hadden hun emoties te reguleren, wat suggereert dat vaardigheden die geluk bevorderen online kunnen worden geleerd.

4. Zoek gezondheidsgerelateerde informatie en verhalen

Omdat we er allemaal naar streven om voor onze geest en ons lichaam te zorgen, is 80% van de jongvolwassenen online gegaan voor gezondheidsinformatie. Inderdaad, we kunnen internet gebruiken om meer te weten te komen over uitdagingen op het gebied van gezondheid en welzijn, de gezondheidsgerelateerde verhalen van anderen lezen of een wellnessbeoefenaar zoeken. Onderzoek suggereert dat we ons hierdoor meer zelfverzekerd kunnen voelen in onze beslissingen en onze communicatie met zorgverleners kunnen verbeteren.

Het gebruik van internet op deze manieren kan belangrijk zijn voor mensen die worstelen met psychische problemen zoals depressie. Een deelnemer zegt bijvoorbeeld: "Ik heb verschillende mensen hun fitnessroutines zien beschrijven en hoe ze het gebruikten om psychische stoornissen te verslaan, zoals lichaamsdysmorfie en mensen met obesitas en voedselverslaving."

In feite is 90 procent van de jongeren met een depressie online gegaan om informatie te zoeken over psychische problemen. Hoewel we meer onderzoek nodig hebben om te begrijpen hoe ze deze informatie gebruiken, lijkt het erop dat internet nog een weg is waar mensen in nood ondersteuning zoeken. Door ons toegang te geven tot informatie over gezondheid, geestelijke gezondheid en welzijn, stelt technologie ons in staat om gemakkelijker de wellnessstrategieën op te zoeken en te ontdekken die we nodig hebben.

Voor het feit dat internet een nuttig hulpmiddel is om gezondheidsinformatie te vinden, is het belangrijk om ook onze gezondheidskennis te vergroten, namelijk door mensen te laten weten welke websites ze moeten vertrouwen, hoe ze hun gezondheidsuitdagingen nauwkeurig kunnen identificeren en hoe ze de informatie die ze gebruiken kunnen toepassen. ontdekken.

Technologie - het internet, smartphones en sociale media - kan ons geluk schaden, vooral als we het ons laten interfereren met of ons wegtrekken van face-to-face interacties.

Maar als we nadenken over hoe we technologie gebruiken, kan deze ons ook gelukkiger maken. We hoeven dus niet per se onze telefoons en computers kwijt te raken of een volledige digitale detox te doen. Ontwikkelaars moeten alleen nadenken over het bouwen van technologie, en we moeten nadenken over het gebruik ervan, op manieren die geluk bevorderen.

Boek Outsmart Your Smartphone: Conscious Tech Habits for Finding Happiness, Balance, and Connection IRL (New Harbinger, 2019, 200 pages).

The Lab of Life blijkt zeer effectief in kader van aanleren nieuwe gewoonten en minder gebruik te maken van social media, technologie en het doorlopen van deze training (5 x 2 uur) helpt je een smartphone alleen te gebruiken waarvoor je deze echt nodig hebt (zonder een slaaf van je smartphone te zijn)

The Lab of life helpt eenieder voor meer motivatie en energie

hpn stress 1.jpg
hpn stress phone.jpg
John KistermannComment