Van harte liefste zus
Hiep hiep hoera RITA , ook vandaag vier ik je verjaardag op mijn manier door herinneringen op te halen aan foto’s zoals deze van een verjaardag toen we beiden nog heel jong waren en ik wellicht nog kleuter.
Op de groepsfoto van links naar rechts buurmeisje Betsy, Rita, nicht Regi, buurmeisje Jessy en mijn jeugdvriendinnetje Ineke.
Heerlijk hoe iedereen op de foto ging met cadeau’s. En op de tweede foto straalt Rita met wellicht de pop die ze van pap en mam kreeg.
Vanavond sluiten mam en ik traditioneel je geboortedag af met een etentje in Maastricht
14 maart 1960 werd jij geboren en helaas te vroeg uit het leven gerukt door een dronken automobilist in 1977
Cheers op alle mooie herinnering en de liefde en zwijmel mee met de toepasselijk nummer 1 van 14 maart 1967 onderaan de pagina website
The Beatles: Strawberry Fields Forever (over mooie herinneringen: een gelukkige, simpele tijd)
Wikipedia
De titel verwijst naar Strawberry Field, een kindertehuis van het Leger des Heils aan Beaconsfield Road in Woolton, Liverpool. Dit gebouw, uit 1936, bevond zich vlak bij het huis van zijn tante Mimi Smith, bij wie hij in zijn jeugd woonde.[2][3] Het was een plek waar hij in zijn jeugd regelmatig kwam, vooral in de tuin van Strawberry Field. Het huis werd later afgebroken en vervangen door een kleiner huis waarin nu een kerk is gevestigd. Paul McCartney omschrijft de plek als volgt:
... it was a secret garden. ... it was a little hide-away for him where he could maybe have a smoke, live in his dreams a little, so it was a get-away. It was an escape for John.[4]
Strawberry Field was een plek uit zijn jeugd waarop Lennon waarschijnlijk met nostalgie terugkeek, zeker omdat The Beatles en Lennon in 1966 door een turbulente, onzekere periode gingen. De Beatles hadden bijvoorbeeld dat jaar in Candlestick Park in San Francisco hun laatste concert gegeven, en dit zorgde voor onzekerheid bij Lennon.[1] De concerttournee van dat jaar was daarnaast buitengewoon hectisch: The Beatles waren op de Filipijnen bedreigd omdat ze geweigerd hadden op hun vrije dag voor Imelda Marcos op te treden.[1] In de Verenigde Staten werden massaal Beatle-platen verbrand omdat Lennon had beweerd dat The Beatles "populairder waren dan Jezus".[1][5] In Strawberry Fields Forever probeert Lennon daarom een gelukkigere, simpelere tijd terug te halen.
Onder invloed van lsd gaf Lennon het nummer een diepere, meer reflectieve lading mee, waardoor het niet alleen over herinneringen aan vroeger gaat, maar ook over zijn twijfels en onzekerheden.